REKLAMI GEÇ

Minibüsçüler otobüsçü olmayacak

Minibüsçüler otobüsçü olmayacak

Denizli Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında aldığı minibüsçülerin birleşerek Özel Halk Otobüsüne dönüştürülmesi ile ilgili karar, resmi müracaat olmadığı gerekçesiyle oy birliği ile iptal edildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2013 Pazartesi, 17:52

Denizli Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarının son bileşimi tamamladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci’nin başkanlık ettiği birleşimde, Temmuz ayı toplantılarında alınan ve Denizli’nin şehir için trafik sorununu çözmesi öngörülen ‘Minibüslerin Özel Halk Otobüslerine dönüştürülmesi ile ilgili kararın iptali görüşüldü.

RESMİ MÜRACAAT OLMADI
Denizli Belediye Meclisi’nin, Haziran ayı toplantılarında alınan M plakalı minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülmesi ile ilgili kararının, Belediyeye resmi müracaatta bulunulmadığı gerekçesiyle Meclis 1. Başkan Vekili Şamil Çınar’ın yazılı önergesi ile yeniden meclis gündemine geldi. Minibüsçülere verilen sürenin 18 Temmuz 2013 tarihinde dolmasına rağmen, resmi müracaat olmadığı gerekçesiyle kararın iptalinin istendiği önerge ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu, oy birliği ile kabul edildi.

“HANGİ GEREKÇELERLE ALINMIŞTI ?”
Denizli halkına ve minibüsçülere rağmen böyle bir kararın alınmasının gerekçesini soran CHP Denizli Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Teoman Sancar, “760 minibüsün özel halk otobüsüne dönüştürülmesiyle Denizli’nin trafik sorununun çözülemeyeceği belli idi. Denizli’de 300 bin araç trafikte seyrederken, minibüslerin bir gecede güzergahlarını değiştirerek, özel halk otobüsüne dönüştürülmesi gibi kararlar alarak sorunu çözmeye gidiyoruz. 8 ay sonra Turex ihalesi yapılacakken nicen ve hangi gerekçelerle böyle bir karar alındı bilemiyorum” dedi.

“YENİ BİR PLANA İHTİYAÇ VAR”
Denizli’nin trafik sorunun çözümlenmesi için yeni bir ulaşım planına ihtiyaç olduğun da vurgulayan Sancar, “Minibüslerin güzergahını değiştirerek binlerce vatandaş mağdur edildi. Aynı mağduriyetleri yaşanmaması için, gerek anket, gerek referandum gerekse bir şekilde vatandaşın görüşü alınarak yeni bir ulaşım planı yapılmalıdır. Tabana yok sayarak aldığımız kararların tutmadığını, başarısız olduğunu bu minibüsçüler ile ilgili alınan kararda gördük. Aynı hata bir daha yapılmamalı” diye konuştu.

“HATA DEĞİL”
Minibüsçülere verilen sürenin 18 Temmuz’da dolduğunu ve resmi müracaat olmadığı için kararın zaten kendiliğinden düştüğünü belirten Belediye Meclisi Ağustos Ayı oturumuna başkanlık eden Ali Değirmenci, “Denizli belediyesi bu kararı kendi almadı. Minibüsçülerden teklif geldiği için böyle bir karar alındı. Ancak kendi aralarında birliktelik sağlanamadı ve resmi müracaat olmadı. Süre dolduğunda, karar kendiliğinden düşmüştü. Ancak minibüsçüleri rahatlat için iptal kararı alıyoruz. Bunu başarısızlık, tutmadı diye yorumlamak yanlış olur” diyerek CHP Grup Başkan Vekii Sancar’ın eleştirilerine cevap verdi.

Yorumlar

osman uğur   -  Bağlantı 6 Ağustos 2013, 07:42

bu konu hakkında sade bir vatandaş olarak bir çok yorumlarımı denizli haber sitesinde paylaştım.sağ olsunlar her yazdığım yorumun virgül ve noktasına dokunulmadan kamuoyuyla paylaşıldı.önümüz seçim olunca sayın belediye yetkilileri baktı bapuç pahalıya mal olacak.otomatik düştü numarasıyla yanlıştan döndüler.minibüsten otobüs olalım teklifinin minibüscülerden geldi demeleri de apayrı bir yalan.şahsım minibüscü esnafı filan değilim.sıradan bir ssk lı ameleyim.belediyenin amacı turexin sözleşme bitimine yakın acaba turexi gider ayak nasıl paraya boğabiliriz düşüncesidir.çünkü turex toplu taşıma ihalesine tekrar girmeyecektir.para kazanan bir şirket neden yeniden ihaleye girmesinki?? turex firması, 18 trilyonu minibüs esnafından alıp hadi eyvallah ben gidiyorum hesapları yaparken hayal kırıklığı yaşadılar.demek ki bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor:))))))

vatandaş   -  Bağlantı 6 Ağustos 2013, 00:39

tuerxse verilcek olan para 18 trilyon olmasa belediyenin şartları agır olmasa bu iş olcakda belediyede olmasını istemiyo zaten önümüzde seçim var ondan kıpırdayamıyolar 4 nisanda turexsin sözleşmesi bitiyor ve yeni sözleşme yapmıcaklar diye duyumlar aldım sırf zararını kurtarmak ve belediyeye olan borcunu ödemek için isteniyor bu para bırakında 4 nisana kadar çalışsın o tarihten sonra münübüsler otobüs olarak dönüşsün neden oldu bittiye getirip turexse bu para niye verilsin bence bunun altında başka şeyler yatıyor güzelim denizlimin sonu hiç iyiye gitmiyor allah sonumuzu hayır eylesin

Sezgin ULUHAN   -  Bağlantı 5 Ağustos 2013, 20:17

Tabi… Önlerinde seçim var… Oylar tepecek diye korktular değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı