REKLAMI GEÇ

Denizli’nin 25 mahallesi düşürüldü

Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan yeni proje ile ilimizdeki 55 mahallenin sınırları yeniden belirlendi. Yapılan sınır belirlemesi doğrultusunda 25 mahalle feshedildi. Belediye Meclisi’nde alınan karar ile birlikte 55 olan mahalle sayısı da 32’ye düştü. Madde meclisin 34 kabul, 2 ret kararı ile meclisten geçti.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2008 Salı, 01:00

İlimiz merkezinde bulunan toplam 55 mahalle, Denizli Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar ile birlikte 32’ye düştü. Denizli Belediyesi Bayındırlık Komisyonu tarafından yapılan araştırmalar ve sınır belirleme çalışmaları neticesinde, ilimizde bulunan 25 mahalle başka mahalleler ile birleştirildi. Belediye Meclisi’nin 3. oturumunda görüşülen madde hakkında açıklamada bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, şehir merkezinde çok sayıda mahallenin bulunduğunu ve şehir merkezinde bir karmaşanın yaşandığını belirtti. Alınacak olan karar ile birlikte mahallelerin daha iyi hale getirileceğini de belirten Başkan Zeybekci

“Şu anda Denizli merkezinde haritalara bakıldığında birçok mahalle görünmekte. Belediyemizin yaptığı yeni sınır belirleme çalışması sonucunda da birçok mahallenin başka mahallelerin arasında kaldığı görünmekte. Bunun için de yapılan sınır belirlemeleri sonucunda 25 mahallemizi başka mahalleler ile birleştirdik” dedi.

Feshedilen mahalleler

Yapılan sınır belirlemesi çalışması neticesinde Kayalık Mahallesi’nin adı 15 Mayıs Mahallesi olarak değiştirilirken, Feslikan Mahallesi’nin ismi de Fesleğen Mahallesi, İlbadı Mahallesi’nin ismi de İlbade olarak değiştirildi. Yapılan inceleme doğrultusunda feshedilen 25 mahalle şunlar: Yeşilyurt, Yücebağ, Yunus Emre, Gürcan, Gürpınar, Musa, Çamlık, Bakırlı, Hatipoğlu, Eskimüftü, Uçancıbaşı, Dükkanönü, Delikliçınar, Günbattı, Saltak, Kayalık, Kirişhane, Barbaros, Gündoğdu, Kiremitçi, Meska, Kuyupınar, Esentepe, Çaybaşı ve Atakent Mahalleleri.

Kalan Mahalleler

Yapılan incelemeler sonucunda geriye kalan 32 mahallenin ismi ise şu şekilde. Akkonak, Aktepe, Altıntop, Anafartalar, Atalar, Bahçelievler, Cumhuriyet, Değirmenönü, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Hacıkaplanlar, İlbade, İncilipınar, İstiklal, Karaman, Karşıyaka, Kuşpınar, Mehmet Akif Ersoy, Mehmetçik, Merkez Efendi, Muratdede, Pelitlibağ, Saraylar, Sevindik, Sırakapılar, Sümer, Topraklık, Yenişehir ve 15 Mayıs Mahalleleri geriye kalan mahalleler oldu.

25 mahallenin feshedilmesi konusunda görüşlerini bildiren DP Meclis Üyesi Ümit Bahtihar ile CHP Grubu’ndan Tuncay Savru, feshedilen mahallelerin isimlerinin sokaklara veya caddeleri verilmesi gerektiğini belirti. Yapılan görüşmelerin ardından madde oylandı. 34 kabul, 2 red ile madde meclisten geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı