REKLAMI GEÇ

Merkezefendi İlçesi’nin mahalleleri

Merkezefendi İlçesi’nin mahalleleri

Merkezefendi İlçesi’ne merkezdeki 43 mahalle, 2 belde ve 6 köy mahalle olarak bağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 01:19

Merkezefendi İlçesi, yüzölçümü bakımından Pamukkale’ye göre oldukça küçük. Arada neredeyse 2 katı fark bulunuyor. Ancak ilçeye toplam 43 mahalle, 2 belde ve 6 köy mahalle olarak dahil oluyor.

Merkezefendi’nin il merkezindeki sınırları, Çevre Yolu’nun Kenan Evren Bulvarı ile kesiştiği noktadan Lise Caddesi’nden aşağıya doğru inip, Gazi Bulvarı’ndan (Çınar Caddesi) Gar’ın önüne kadar uzanıyor. Gar’ın önünden Üçgen Kavşafı’na doğru ilerleyen sınırı, Ankara Asfaltı Boyunca Pamukkale Kavşağı’na kadar gidiyor. Ankara Asfaltı’nın Sevindik tarafı Merkezefendi’ye Karşıyaka tarafı ise Pamukkale İlçesi’ne bağlanıyor.

İlçe, bu noktadan sonra Çürüksu Ovası’nda Çeltikçi, Salihağa, Üzerlik, Aşağışamlı’yı da içine alıp güneyde ise Servergazi’ye kadar uzanan alandan oluşuyor.

Merkezefendi İlçesi’ne, 1200 Evler, Adalet, Akçeşme, Akkonak, Alpaslan, Altıntop, Bahçelievler, Barbaros, Barutçular,  Bereketler, Bozburun, Çakmak, Değirmenönü, Servergazi, Eskihisar, Fatih, Gerzele, Göveçlik, Gültepe, Gümüşçay, Hacıeyüplü, Hallaçlar, Hisar, İlbade, Kadılar, Karahasanlı, Karaman, Kayalar, M. Akif Ersey, Merkezefendi, Muratdede, Saraylar, Saruhan, Selçuk Bey, Sevindik, Şemikler, Şirinköy, Yeni, Şenişafak, Yenişehir, Zafer olmak üzere 43 mahalle bağlanacak.

Bu mahallelerin yanı sıra Aşağışamlı ve Başkarcı beldeleriyle Altındere, Çeltikçi, Kumkısık, Salihağa, Üzerlik ve Yeşilyayla köyleri de Merkezefendi İlçesi’ne bağlanacak.

Yorumlar

halil çerçi   -  Bağlantı 29 Kasım 2013, 06:49

nasılki istklal caddesi trafigi çift taraflı oldu ise lise caddesi de Denizli Lisesinden çınar meydanına kadar çift taraflı olsun .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı