REKLAMI GEÇ

Denizli’ye de sıçradı BÜYÜK EYLEM BU AKŞAM!

Denizli’ye de sıçradı BÜYÜK EYLEM BU AKŞAM!

Taksim’de Gezi Parkı nedeniyle günlerdir büyüyerek süren olaylara tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye ayakta. Denizli de dün akşam ve gece saatlerinde eylemlere sahne oldu. Gezi Parktı direnişçilerine destek ve yaşanan olaylara ilişkin büyük protesto gösterisi ise bu akşam Çınar Meydanı’nda.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2013 Cumartesi, 10:44

Taksim’de polisin sert müdahalelerle önüne geçmeye çalıştığı Gezi Parkı protestoları günlerdir büyüyerek sürüyor. İstanbul basının ekranlarına taşımadığı konusunda sert eleştirilere maruz kaldığı eylemlerde polisin orantısız güç kullanımı dikkat çekerken, tepkiler çığ gibi artarak büyüyor.

denizli-cinar-eylem

İstanbul’da ortaya konulan halk direnişi yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın gündeminde. Denizli’de de iki gündür on binlerce Denizlili sosyal paylaşım sitelerinde yaşananları sert sözlerle eleştiriyor.

Öte yandan kentte önce akşam saatlerinde ardından gecenin ilerleyen saatlerinde protesto gösterileri yapıldı. Sosyal medyadan örgütlenerek Çınar meydanı’nda saat 18.00 sularında toplanan bir grup, sloganlar ve pankartlarla İstanbul’da yaşanan sert müdahaleleri protesto etti, hükümete yüklendi. Aynı saatlerde Çamlık ve PAÜ yakınlarında da farklı gruplar toplanarak Gezi Parkı olaylarını protesto etti.

Çınar’daki grup protesto gösterisinin ardından polisin uyarılarına rağmen sloganlar atarak Candoğan Parkı önüne kadar yürüdü. Buruda bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.

denizli-cinar-eylem (1)

Taksim’de şiddeti ve gerilimi tırmanan olaylara duyarsız kalmayan birçok Denizlili de gece saatlerinde Çınar’a koştu. Yüzlerce Denizlili Çınar Meydanı’nda “Her yer Taksim” sloganlarıyla Taksim’deki direnişe destek verdi. Sabahın ilk saatlerine kadar süren gösteri nedeniyle polisdenizli-cinar-eylem (2) gece 03.00’ten sonra Çınar’daki güvenlik tedbirlerini arttırdı.

BÜYÜK EYLEM BUGÜN SAAT 19.00’da ÇINAR’DA
Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen Denizliler olayları protesto etmek amacıyla bugün saat 19.00’da Çınar’da bir araya gelecek. Çok sayıda Denizlilinin sosyal medya sitelerinde oluşturulan etkinlik sayfalarına katılacağını bildirmesi, eylemin büyüklüğü konusunda da işaretler veriyor. Yurttaşların yanı sıra taraftar grupları, çok sayıda sivil toplum örgütü ve meslek odası ile siyasi parti temsilcileri Çınar’daki eyleme katılacaklarını bildirdi.

Yorumlar

Mehmet Ali Karakelle   -  Bağlantı 16 Haziran 2013, 21:37

Sevgili Okuyanlar,
demokrasilerde hak arama özgürlüğü vardır!
Ama hak ararken devletin malına ve polisine yine vatandaşın malına, canına zarar vererekten hak aranmaz! Cenabuallahın biz kullarına mesajı:’ Başınızdaki devlet admlarına itaad edeceksiniz dize buyuruyor’ Bu gününki gençlerine aciyorum! Yövmülkiyamda herkesin ameldevterinin okunacağı ve cezasını çekmesini bildiriyor!

Hürmetlerimde ve saygılarımla.

mehmet   -  Bağlantı 3 Haziran 2013, 00:07

İKİ GÜNDÜR EYLEM YAPIYORUZ AMA ÇOK KALABALIĞIZ AMA ARAMIZDAKİ TAŞKINLIK YAPAN İNSANLAR HEP AYNI ONLARLA NERDE ORTAK EYLEM YAPSAK HEP AYNINI YAPIYORLAR ÇEVREYİ DAĞITMAK POLİSE TAŞ ATMAK BİZE YAKIŞMAZ BİZ MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ

Fetullah Erdoğan   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 16:11

yüceltilmesi gereken devlet değil, birey ve özgürlüklerdir. devlet kendini korur. ezilen bireydir. devleti kutsallaştırma sadece faşizmde vardır. halka dayanmayan yönetimler yıkılır.bakınız; dünya tarihi…

ali idris muslu   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 12:51

Sizin temiz dediginiz insanlarin ellerinde daha dun olen Reyhanlilarin KANI var. Sizin temizlik anlayisiniz bu kadar iste ! Ogulcugun Gemilerini, Deniz Fenerlerini Saymadik Daha ! PKK ile MASAYA oturanlara DESTEK Temizlik, kahrindan icki masasinda Oturanlar vatan haini oyle mi ? Allah buyuk gorecegiz oye mi degil mi?

Fatih Caner   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 12:21

Ülkeyi devlet değil kapitalistler yönetiyor. Polis haddini aşmıştır. Bu olay sıradan bir ağaç kesme olayı değildir. son yıllarda Cumhuriyetimiz hedef alınmıştır. Bu haddini bilmezler benim askerime efelenip gaz bombası atma tehdidinde bulunmadılarmı?

SADIK EMRE ÇAPUTÇU   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 11:43

Muhammed Bey, varsın ülkeyi temiz insanlar yönetsin, kafalar demokrat olmadıktan sonra ne yazar? Bırakın pis insanlar ve gruplar rahat rahat protestolarını yapsınlar… Siz de buyrun gelin

muhammed   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 11:05

artık ülkeyi gruplar değil devlet yönetiyor it ürür kervan yürür istedkleri kadar çınarda bağırsınlar artık ülke temiz insanların eline geçti taaa devletin başından muhtarına kadar temiz insanlar yönetiyor ülketi onlar yönetir bazıları meydana çıkıp pislik yapmaya çalışır artık bu iş 100 yıl böyle

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı