REKLAMI GEÇ

Depremi anlatıyorlar

Depremi anlatıyorlar

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından, ‘Derinlerden Gelen Titreşim’ adıyla hazırlanan proje kapsamında, il genelindeki ilköğretim ve lise öğrencilerine 60 dakikalık deprem eğitimi verilmeye başlandı.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:26

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne kayıtlı üyelerden oluşturulan 3’er kişilik eğitim ekipleri, sinevizyon eşliğinde depremi, deprem sırasında yapılması gerekenleri, deprem anında yer kabuğunun hareketlerini ve fayları anlatıyor. Okul müfredatlarında, depremle ilgili bir dersin bulunmadığını, oda olarak öğrencilere bu dersi vermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını ifade eden Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, birinci derece deprem bölgesinde bulunan Denizli’deki öğrencilerin, deprem konusunda bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Atalar İlköğretim Okulu’nda geçtiğimiz gün deprem dersleri verdiklerini, il merkezindeki ve ilçelerdeki okullara da giderek eğitim vereceklerini dile getiren Başkan Tunçtürk, “Milli Eğitim ile görüşmelerimiz ve deprem eğitimimiz ile ilgili gelişmeler duyulunca, birçok okuldan da eğitim verilmesi ile ilgili davetler aldık. Odamıza üye mühendisler tarafından dersler verilmeye başlandı. İnsanlarımız depremle ilgili her şeyi öğrenmek bilmek istiyor. Biz bu eğitimler için odamızın tüm imkânlarını da seferber ettik. Denizlililerin birçoğu birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı bile bilmiyor. Bu bizim için çok üzücü. Herkesi deprem konusunda bilinçlendirmeliyiz. Bunu da okullardan başlayarak yapabiliriz” dedi.

“Depremin iyi yönleri de var”
Dünyanın kuruluşundan beri depremlerin var olduğunu dile getiren Başkan Tunçtürk, depremin yıkıcı ve üzücü taraflarının yanında, iyi yönlerinin de bulunduğunu söyledi. Depremler sayesinde birçok yeraltı suyunun yeryüzüne çıktığını, jeotermal kaynakların fay hatları üzerinden yeryüzüne ulaştığını anlatan Tunçtürk, “Öğrencilerimize verdiğimiz derslerde depremin bir doğa olayı olduğunu, depremin öldürmediğini çürük binaların insanların ölmesine veya yaralanmasına yol açtığını anlatıyoruz. Birinci derece deprem bölgesinde olduğumuz için insanların üzerinde deprem korkusu hakim. Sağlam binaların yapılmasıyla depremlerin zararsız atlatılabileceğini derslerde işliyoruz. Depremler insanlarımıza öcü gibi gösteriliyor. Depremlerin iyi yönlerinin de var olduğunu bizler öğrencilerimize anlatıyoruz. Dünyanın kuruluşundan itibaren yaşanılan depremlerle kıtaların oluştuğunu, yeraltı sularının fay kırıklarından yeryüzüne ulaştığını, ülkemizin göz bebeği Kızıldere Jeotermal sahasının faylar yardımı ile oluştuğunu işliyoruz. Derslerimiz sırasında öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtlıyoruz. Ders sonunda da küçük bir deprem tatbikatı ile eğitimi bitiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı