REKLAMI GEÇ

Doğalgaz kullanmayana ceza geliyor

Doğalgaz kullanmayana ceza geliyor

Denizli Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, doğal gaz kullanımının zorunlu tutulmasına ilişkin kararın Denizli İdare Mahkemesi’nce onanmasının ardından denetimlere başladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2008 Salı, 01:00

Denizli Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, önünden doğal gaz hattı geçmesine rağmen kömürle kalorifer yakılan apartmanlarda denetime başladı. Denetimlerde, söz konusu apartmanların baca gazı ölçülerek çevreyi kirletenler için yasal işlem yapılıyor.

Denizli Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, geçen hafta İdari Mahkeme’nin Denizli Valiliği Mahalli Çevre Kurulu kararını onamasının ardından doğalgaz geçen mahallelerde kömür yakan apartmanlar için denetimlere başladı.

İlk gün İstiklal Caddesi üzerindeki apartmanlar kontrol edildi. Kontrollerde, kalorifer yakan kişinin sertifikası, kalorifer sistemi ve baca gazı ölçümü yapıldı. Gün boyu süren denetimlerde doğalgaza geçip, kömürle kalorifer yakan 12 apartman tespit edildi. Bu apartmanlardan 7’si için ihtar verildi. 5’inin de tesisat döşettirmek için ilgili firmaya müracaat ettiği tespit edildi.

Denizli Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Vardar, Denizli Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nun, doğalgazın geçtiği hatlarda kalorifer yakılmaması yönünde karar aldığını hatırlatarak, “Doğalgazla ilgili 1 yıl önce karar alındı. Denetimi de Denizli Belediyesi’ne verildi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü, İdari Mahkeme alınan kararı onadı. Doğalgazın geçtiği mahallelerde kömür yakan kaloriferli kazanların artık doğalgaza geçmesi mecbur oldu. Bunun üzerine denetimlere başladık. Doğalgazın geçtiği mahallelerde kömürle kalorifer yakılan binalarda baca gazı ölçümü yapacağız. Sonuçta olumsuz çıkanlara gerekli yasal işlem uygulanacak” dedi.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut da, kömür yakan bina sahipleri, yöneticileri ve işyerleri sahiplerinin doğalgaz kullanımına geçecek şekilde tesisatlarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulunularak ihtar verildiğini söyledi. Tekrar yapılacak denetimlerde doğalgaz kullanımına geçmeleri ya da ilgili firmayla gerekli sözleşmelerin yapılması şartı aranılacağını ifade eden Akbulut, “Şartlara uymayanlar hakkında İl Çevre Kurulu Kararı ve kabahatler kanunu çerçevesinde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Özellikle şehirdeki hava kirliliğinin en aza indirgenmesi için denetimler aralıksız sürecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı