REKLAMI GEÇ

Eksik gramlı ekmeğe geçit yok

Denizli Belediyesi, eksik gramajlı ekmek satılabileceğini dikkate alarak her biri 3 kişiden oluşan 3 farklı motorize denetim ekibi kurdu. Ekipler, ekmek satışı yapılan işyerlerini denetliyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belediyeye gelen ihbarları değerlendirerek ilk gün 87 ekmek satış yerini denetledi. Ekmeklerin satıldığı dolaplar, ekmek gramajı ve ekmek kasaları tek tek kontrol edildi. 200 gramı 300 Kuruş olan ekmekler, 10’larlı şekilde tartıya konularak tartıldı. İlk günkü denetimlerde, tüm ekmeklerin 197 ve 203 gram arasındaki tolerans içinde yer aldığı tespit edildi. Ekipler, işyeri sahiplerine eksik gramajla ekmek satışı yapılmaması konusunda uyarıda bulunarak satanlara ise para cezası verileceğini belirtti.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, vatandaşların şikâyetlerinin tek tek değerlendirildiğini kaydederek, ‘Halk sağlığını ilgilendiren konular her şeyden önce gelir. Amacımız vatandaşlarımıza sağlıklı ve standartlara uygun ekmeğin ulaştırılmasına yardımcı olmaktır. Denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Eksik gramajla satış yapanlara ceza verilecektir’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı