REKLAMI GEÇ

“Evimizi ucuza satmayız”

Denizli Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi Deresi’nde yapılan TOKİ’lere girecek olan vatandaşlar, Denizli Belediyesi’nin şimdiki evlerine, değerinin altında fiyat verdiği gerekçesiyle eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2008 Pazartesi, 01:00

Karşıyaka Mahallesi Deresi’nde bulunan evler yıkılarak, vatandaşlar, bu evlerin yerine TOKİ tarafından yapılan evlere taşınacak. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, TOKİ’nin yaptığı evlere taşınacak olan vatandaşlar, şimdi sahip oldukları evlerine, Denizli Belediyesi’nin düşük değer verdiğini iddia ederek eylem yaptı.

Evlerinin yıkılmasına karşı olmadıklarını belirten vatandaşlar, tepkilerinin evlerine düşük değer verilmesi olduğunu belirttiler. TOKİ konutlarından kendilerine verilen evlerin fiyatlarının çok pahalı olduğunu belirten vatandaşlar, Denizli Belediyesi önüne gelerek eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde vatandaşlar adına açıklama yapan Enver Sancar, evleri yıkılan vatandaşların yapılan proje ile mağdur duruma düştüğünü ve Denizli Belediyesi’nin bu duruma biran önce çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. Sancar “Şu anda Karşıkaya Mahallesi’nde bulunan evlerimiz yakın zamanda yıkılacak. Bizlere ise TOKİ tarafından yapılan evler verilecek. Ama yıkılacak olan evlerimize Denizli Belediyesi çok az değerde paralar veriyor. Bu durum bizim açımızdan kötü. Gireceğimiz evlerin fiyatları ise uçuk miktarda. TOKİ’ye her ay 250 YTL para ödeyeceğiz. Asgari ücretle çalışan bir kişi bunu ödeyemez. Bizler Denizli Belediyesi’nin bu durumu biran önce düzeltmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı