REKLAMI GEÇ

Festival muhteşem bir galayla bitti

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği, 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali muhteşem galayla sona erdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organize ettiği 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Galası Ziya Tıkıroğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Galaya, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eşleriyle katıldı.

Binlerce Denizlili galayı izlemek için kültür merkezine akın etti. Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya, Polonya, Romanya ve Rusya’dan 6 yabancı Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ile Denizli Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Grubu olmak üzere 2 yerli toplam 8 halk oyunu grubu, galada sahne aldı. Galada, ev sahipliğini yapan Denizlili gruplar, oyunlarıyla izleyenlerden büyük beğeni aldı. Yaklaşık 3 saat süren galada, dünyanın farklı ülkelerinden kültürler bir araya geldi. Denizlili 4 gün süren festivalle halk danslarına doydu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci gala sonrası, festivalin yoğun ilgi gördüğünü benzer organizasyonların artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Zeybekci, tüm grup temsilcilerine plaket ve çiçek sundu.

Denizli Belediyesi 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan gruplar, Çınar Meydanı, Yenişehir Hüseyin İnanç Parkı, Meska Anfi Tiyatro, İncilipınar Parkı ve Ziya Tıkıroğlu Kültür Merkezi’de de oyunlarını sergilemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı