REKLAMI GEÇ

Festivalde rekor izleyici

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 23’sünü düzenlediği ve 5’i yabancı 17 tiyatro topluluğunun katıldığı 23. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, sona erdi. Festivalde, 8 bin 500 dolayında tiyatroya gönül veren, 5 günde 33 oyunu ücretsiz seyretti.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organize ettiği, kortej yürüyüşüyle başlayan ve 17 tiyatro topluluğunun katıldığı festival, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Muğla Amatör Tiyatro oyuncularının sahnelediği Savaş oyunuyla son buldu.
 

Festivale katılan gruplar, Belediye Sanat Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Açıkhava Tiyatrosu, İncilipınar Parkı, Pamukkale Üniversite, Meska Anfi Tiyatro, Sevindik Nikah Sarayı, Hüseyin İnanç Parkı gibi şehrin farklı yerlerinde izleyiciyle buluşarak oyunlarını beğeniye sundular. Farklı kültürlerin bir araya gelerek tiyatroyla buluştuğu festivalde ilgi çeken, güldüren ve bir o kadarda düşündüren anlar da yaşandı. Denizli Belediyesi festivalle farklı ülkeleri aynı ortak paydada birleştirdi.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, tiyatronun ortak bir dil olduğunu belirterek bunun da belediyenin düzenlediği festivalle ortaya çıktığını söyledi. Karayel, söz konusu festivalle amatör tiyatro gruplarının oyunlarını izleyiciyle buluşturma imkanına kavuştuğunu ifade ederek, ’Denizli Belediyesi, 23 yıldır kesintisiz festivali sunuyor. Dünyanın dört bir tarafından farklı kültürler birleşiyor. Bu yıl festivalimiz yoğun ilgi gördü. Normalde 10 tiyatro topluluğunun katılımı beklenirken 5’i yabancı 17 topluluk yer alarak 5 günde 33 oyun sergilendi. Ayrıca 8 ile 8 bin 500 kişi dolayında tiyatro sever oyunları izledi. Birçok grup seneye tekrar katılmak istediğini bildirdi. Gelecek yılki festival şimdiden sorulmaya başlandı’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı