REKLAMI GEÇ

Gençlik Meclisi, UGP’nin ev sahibi

Gençlik Meclisi, UGP’nin ev sahibi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) Ege Bölge Koordinasyon toplantısına ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Şubat 2016 Pazartesi, 15:09

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) Ege Bölge Koordinasyon toplantısına ev sahipliği yaptı.

UGP üyesi 42 genç temsilcinin bir araya geldiği toplantı North Point Otel’de düzenlendi. İki gün süren toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, Habitat Temsilcileri Gizem Ertan, Simge Çakır, İbrahim Yeşilbaş, UGP Yürütme Kurulu Üyesi Büşra Yeşim Aslantaş ve davetliler katıldı.

genclik-meclisi-ic

Habitat ve UGP sunumu ile başlayan toplantıda, UGP-Habitat Diyalog Oturumu, Lobicilik Eğitimi, Kurumlar Arası Diyalog, Katılım Eğitimi ve Genç Dostu Kentler Endeksi konu başlıkları ele alındı. Programın akşam bölümünde UGP üyelerine seslenen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, genç nesillerin daha iyi şartlarda yetişmesini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

genclik-meclisi-icccc

“GENÇLERİN PROJELERİ BİZİ HER ZAMAN HEYECANLANDIRIYOR”
Gençlerin projelerinin kendilerini her zaman heyecanlandırdığına dikkati çeken Değirmenci, “Gençlik Meclisimizin programlarına koşarak geliyoruz” dedi. Konuk gençlere Denizli’nin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerini anlatan Değirmenci, şöyle konuştu: “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin bu güne kadar UGP ile bir çok çalışması oldu. Gençleri önemsiyoruz. İstiyoruz ki düşünceleri ile, fikirleri ile, geniş ufukları ile bizlere ışık tutsunlar. İstiyoruz ki her türlü düşüncelerini rahatça ifade edebilsinler, karar alma süreçlerine dahil olsunlar.” Kent Konseyini ilçelerde de yaygınlaştırmak için hedef koyduklarını ifade eden Değirmenci, “İki yıla yakın sürede bir çok ilçemizi ziyaret ederek Kent Konseyi meclislerinin kurulmasına ve ilçelerimizde de hizmet vermesine öncülük etmeye çalıştık. Özellikle Gençlik Meclislerimizin ilçelerde de olmasını istiyoruz” dedi.

genclik-meclisi-iccc

TELEFERİK VE BAĞBAŞI YAYLASI’NA HAYRAN KALDILAR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplantının ikinci gününde UGP üyelerini Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda konuk etti. Teleferik ile 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıkan gençler gönüllerince vakit geçirerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaylanın doğal güzelliklerine hayran kalan UGP üyeleri kendilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

genclik-meclisi-icc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı