REKLAMI GEÇ

Hz. Muhammed şiirlerle anlatıldı

Hz. Muhammed şiirlerle anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Türk Şiirinde Hz. Peygamber” adlı program gerçekleştirdi. Hz. Peygamber’in şiir, ilahi ve kasidelerle anlatıldığı geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 14:29

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda davetli katıldı.

kutlu-dogum-siir-3

Hz. Peygamber’in şiir, ilahi ve ve kasidelerle anlatıldığı gecede konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci, ”Peygamber Efendimizi şiirlerle, kasidelerle, ilahilerle yad ettik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki teması ‘İnsanlığın kurtuluşu için gelin birlik olalım.’ Hakikaten çok anlamlı ve çok güzel bir cümle. Dünyamızın kurtuluşunun Müslüman coğrafyasından olacağını düşünüyorum. İnşallah biz birlikteliğimizi, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi artırdığımız sürece bu yaşlı ve yorgun dünya yeniden güzel günlere, huzurlu günlere kavuşacak. Bence şiarımız ‘Kardeşliğimiz ne kadarsa, Müslümanlığımız da o kadardır’ olmalı. Bunu kendimize ilke edinirsek ben pek çok problemi çözeceğimizi düşünüyorum” dedi.

kutlu-dogum-siir-2

Konuşmanın ardından Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyeleri şiir, ilahi ve kasideler okudu. Programda ayrıca Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da sahne alarak bir şiir okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı