REKLAMI GEÇ

İzinsiz internet kafelere ceza geliyor

İnternet kafelerin, mülki idare amirinden izin belgesi alarak çalışmalarına yönelik düzenleme gereği, izinsiz internet kafelere kapatma ya da 3 bin YTL ile 15 bin YTL arasında para cezası verilecek.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Denizli Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü, yayınladığı basın bildirisi ile internet kafe işletmecilerini uyardı. Müdürlüğün açıklamasında, ilgili kanunda, ‘Ticari amaçlı toplu kullanım sağlayıcılar, mahalli mülki idare amirinden izin belgesi almakla yükümlüdür’ denildiği, izin belgesinin verilmesine ve denetime ilişkin esas ve usulleri belirten İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik’in de 1 Kasım 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Söz konusu yönetmelikle, internet kafelerin, mülki idare amirinden izin belgesi alma zorunluluğu getirildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Mülki idare amirinden izin belgesi almadan açıldığı tespit edilen internet kafelerin kapatılacağı gibi, halen faaliyetini sürdüren internet kafelerden izin belgesi almadığı tespit edilenler hakkında ise 3 bin YTL ile 15 bin YTL arasında idari para cezası verilebilecektir. Kanun ve yönetmeliğin geçici maddelerinde 23 Kasım 2007 tarihine kadar izin belgelerini almaları gerektiği belirtilmiştir. İnternet kafe sahiplerinin veya sorumlularının mağdur olmamaları için ‘Ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcı izin belgesi’ almak için en kısa sürede Valiliğimiz İl Yazı İşleri Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi. İnternet kafe işletmecileri, Valilik’in 261 33 69 numaralı telefonundan gerekli yere ulaşabilirler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı