REKLAMI GEÇ

Kadın Platformu’nda sözcü değişikliği

Denizli Kadın Platformu’nda, dönem sözcüsü değişti. Dönem sözcülüğü görevini bırakan Zerrin Ediz’in yerine, Nurten Karakış geçti.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcülüğü’ne, Nurten Karakış getirildi. Daha önce dönem sözcülüğü görevini üstlenen Zerrin Ediz’in, görevi kişisel nedenlerden dolayı bırakması sonrası, derneğin yürütme kurulu üyeleri toplanarak kendi aralarında seçime gitti. Oy birliği ile alınan kararma, Denizli Halk Eğitimi ve Geliştirme Derneği Başkanı Nurten Karakış, platformun dönem sözcülüğüne seçildi. Yapılan seçim sonrası, platformun yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Süheyla Dalbudak, Girişimci Kadınlar Derneği BaşkanıAyşe M. Balkanay, ANAP Kadın Kolları Başkanı Sema Yıldız, CHP Kadın Kolları Başkanı Zeliha Yaşatürk, ÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nafize Sezer ve Denizli Halk Eğitimi ve Geliştirme Derneği Başkanı Nurten Karakış.

Seçim sonrası, DGC’de basın toplantısı yapan Denizli Kadın Platformu üyeleri, derneğin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nurten Karakış, “Kadın platformu olarak bizler kadınlarımızın her konuda eğitilmesi için etkinliklerimize devam ediyoruz. Bundan sonraki toplantımız 1 Ekim 2007 Pazartesi günü saat 12.00’de, Halk Eğitim Salonu’nda yapılacak” dedi.

Karakış, “Kadına karşı her türlü ayırımcılığı ve eşitsizliği önlemek için kadınlarımızın haklarını ve birey olma bilincini kazandıracak bilimsel konferans düzenleyeceğiz. Özellikle kırsal alandaki kadınlarımızın okuma-yazma, kadın ve şiddet, çocuk ve şiddet, kadın ve sağlık, aile içi iletişim ve çocuk eğitimi gibi birçok konularda eğitilmesi ile ilgili çalışmalar yapacağız. Meslek sahibi olmayan kadınlarımızın ailelerine katkı sağlamaları için el becerilerini geliştirme ve üretici hale getirmek için Halk Eğitim Merkezi ile Kız Meslek Lisesi gibi kurumlarla işbirliği yaparak kurslar düzenleyeceğiz. En önemlisi, çağdaş Türk kadınının haklarının daimi bekçisi olmak gibi önde gelen görevimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı