REKLAMI GEÇ

Kadın zabıtalar denetimlerini sürdürüyor

Kadın zabıtalar denetimlerini sürdürüyor

Denizli Belediyesi YG 21 Kadın Meclisi ve Denizli Belediyesi Zabıtası, ‘Sağlıklı ve mutlu olmak istiyorum, mahallemi denetliyorum’ sloganıyla yaptığı esnaf denetimlerini sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

YG 21 Kadın Meclisi’nden Gönüllü Kadın Zabıtalar (Çevre Grubu, Sağlık Grubu) ve Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 55 mahalledeki tüm esnafları ziyaret ediyor. Yaklaşık 1 ay süren çalışmalarla Fatih ve Deliktaş Mahalleri’ni denetleyen Kadın Meclisi üyeleri ve zabıta, bugün de Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret edip denetimlerini sürdürdü. Ekipler, işyerlerinde, esnafın olumlu yönlerini görüp teşekkür ederken, sorunlarını da dinledi. Çevre grubu, işyerinin çevre temizliğine, sağlık grubu hijyenik durumuna, önlük kullanma, eldiven takma gibi sağlıkla ilgili denetimlerde bulundu. Gönüllü kadın zabıtalar da, ürünlerin son kullanım tarihlerine, uygun şartlarda sergilenmesini kontrol ederek esnafı bilinçlendirdi. Zabıta ise açma ruhsatı başta olmak üzere genel kontrollerini yaptı, uygun olmayanlara ihtar verdi.

Yaklaşık 5 saat süren denetimlerde mahalledeki esnafların büyük çoğunluğu ziyaret edildi. Birçok esnaf çalışmayı yerinde bularak memnuniyetini bildirdi. Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, uygulamadaki amaçlarının esnafı ve vatandaşların sağlıklı ortamda alışveriş yapma hakkına sahip olduğunu gösterebilmek için bu çalışmaları yaptıklarını söyledi. Herkesin, mahallesinde alışveriş yaptığı yerleri denetleme hakkına sahip olduğunu ifade eden Kılınç, “Bu bilinçle, daha sağlıklı nesiller ve daha sağlıklı çevre oluşması için herkes vatandaşlık hakkını kullanmalıdır. Esnaf da duyarlılığını göstermelidir. Her Çarşamba bir mahalle denetlenecek ve denetim sonuçları genel sorunlar raporlar halinde odalara bildirilecek” dedi. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut da, “Uyarı ve ziyaret şeklindeki bu çalışmalarımız esnafımız tarafından olumlu karşılanmaktadır.Kadın meclisi ile çalışmalarımız 55 mahalleyi kapsayacak şekilde devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı