REKLAMI GEÇ

“Kaleiçi Çarşısı gece de açılsın!”

“Kaleiçi Çarşısı gece de açılsın!”

Denizli’de, turistik olmaya hazırlanan tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın dertli esnafı, pazar günleri de dahil olmak üzere çarşının gece saat 24.00’e kadar açık olmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2007 Cuma, 00:00

Kaleiçi Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Denizli Valisi Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret etti. Esnafzor bir dönem geçirdiğini, baharın gelmesiyle birlikte iç ve dış turizmde hareket beklediklerini, Denizlili vatandaşların da alışverişe mesai sonrası zaman ayırabildiğini belirterek çarşının gece de açık olması için Vali’den destek istedi.

Vali Canpolat ise yaptığı konuşmasında, “Şehirlerimizde klasik çarşı kavramı artık kalkmak üzere. Türk Halkının alışveriş yapma kültürü tamamıyla farklı. Bu geleneğe uygun alışveriş merkezlerinin de yapılması gerekir. Denizli’de kısmen de olsa bu geleneğe uygun olarak korunmuş Kaleiçi Çarşısı bulunmakta. Güzel bir çarşımız var. Yapılan düzenlemelerle birlikte Kaleiçi Çarşısı’nın Denizli’nin gözde mekânlarından biri haline gelmesini bizlerde istiyoruz. Kaleçi Çarşısı tarihi özellikleriyle birlikte korunması gereken değerlerimizden bir tanesi. Kaleiçi Çarşısı Belediyemizin ve sizlerin destekleriyle yapılan son düzenlemelerle sadece Denizli’nin değil bölgemizin de cazibe merkezlerinden biri olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kaleiçi Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, Kaleiçi Bakırcılar Çarşısı ustaları tarafından yapılan ve Kaleiçi Çarşısı’nı simgeleyen plaketi Vali Canpolat’a takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı