REKLAMI GEÇ

Kanalizasyona 20 milyon avro’luk yatırım

Denizli Belediyesi altyapı çalışmalarının ikinci adımı olan kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ve yeni şebeke yapımı için verilen ihale tekliflerini açıkladı. İçme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon alt yapısının, 2009’a kadar kente kazandırılması

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2007 Cuma, 00:00

Denizli Belediyesi, şehrin alt yapısıyla ilgili, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapıda 2. adım olan ve 20 milyon Avro yatırım gerektiren kanalizasyon şebekesi sistemi için verilen ihale teklifleri açıklandı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar önderliğinde, Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıda, daha önce kanalizasyon projelendirme işi için teklif mektubu veren firmaların teklifleri değerlendirildi. Başkan Yardımcısı Çınar, Denizli Belediyesi’nin İller Bankası ve Dünya Bankası’na uzun zamandır yaptığı çalışmalar sonucunda kanalizasyon işinde teklif mektuplarının değerlendirmesine kadar gelindiğini söyledi.

Alt yapıda, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projelerinin birlikte yürütülmesinin hedeflendiğini ifade eden Çınar, “İçme suyuyla ilgili alt yapı konusunda projemizi biz şuanda tamamlamış durumdayız. Yapım ihalesine de yakın sürede başlayacağız. Kanalizasyonda da birbiriyle koordineli bir şekilde alt yapı işini yürütelim arzusundayız. Yağmur suyunu da kendi olanaklarımızla devreye sokmak istiyoruz. Şehrin bir caddesine girdiğimiz zaman birbiriyle koordineli olarak götürme çabasındayız. Kanalizasyonla ilgili danışmanlık ihalesini sonuçlandırdıktan sonra da, İller Bankası’ndan gelecek onaylı projeyle yapım ihalesini, bu ihaleyi kazanan firmamızla yürütmüş olacağız” diye konuştu.

Daha sonra ihaleye teklif veren firmaların teklif mektupları açıldı. Buna göre, Su Yapı Müh. Müş. A.Ş 698 bin 750 Avro, Yüksel Proje-Fitcher Ortak Girişim Grubu 898 bin 150 Avro, Plancenter –Tempo Ortak Girişim Grubu 1 milyon 576 bin YTL,ILF-Proman Ortak Girişim Grubu 699 bin 581 Avro mali teklif verdi.

İhale Komisyonu Başkanlığı, değerlendirme yaparak kazanan firmayı belirleyecek.20 milyon Avro’luk ihale il genelinin kanalizasyon projesini ilgilendiriyor. Denizli C2 Kanalizasyon İşi Danışmanlık İhalesi kapsamında, şehrin genelinde kanalizasyon alt yapı çalışmaları yapılacak.

Denizli Belediyesi, Cumhuriyet tarihinden 2004’e kadar 301,6 kilometre olan kanalizasyon hattını 2004’den bu güne yüzde 25 artırdı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci alt yapıda yatırım yapmayacağız dediği dönemde bile kente 35 milyon YTL’lik yatırım yapıldı. Bu arada, 2009’a gelindiğinde ise aradan geçen 5 yıllık süreçte, 100 milyon YTL’lik içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon alt yapısının bu kente kazandırılması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı