REKLAMI GEÇ

Kavşak ve üst geçitler hizmete giriyor

Denizli Belediyesi, Mart’ta temeli atılan Sümer ve İstasyon köprülü kavşakları ile Mayıs’ta yapımına başlanan 4 yaya üst geçitlerini tamamlama aşamasına geldi. Köprüler ve yaya geçitlerinin 1 hafta-10 gün içinde hizmete sunulacağı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve yardımcılarından Şamil Çınar, kenti İzmir’e bağlayan şehirlerarası karayolu üzerinde yapımı devam eden Sümer ve İstasyon Köprülü kavşaklarında incelemelerde bulundu. Vali Canpolat ve başkan Zeybekci, yaklaşık 1 saat süren incelemeler sırasında çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kavşak güzergahı üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek şikayet ve önerilerini dinleyen başkan Zeybekci,bir hafta içinde köprülerin hizmete sunulacağını söyledi. Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda ise, kazık tabliyeler çakıldı, içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon gibi alt yapı işleri, aydınlatması, çevre düzenlemesi ve asfaltlaması ile yaya geçişleri tamamlandı. 1 hafta-10 gün daha devam edecek çalışmalarla eksiklikler tamamlanıp kavşaklar hizmete açılacak.

Bu arada, Denizli Belediyesi’nin, kenti Ankara ve Antalya’ya bağlayan şehirlerarası karayollarında 4 yaya köprüsü yapımını da bitiyor. 2 yaya köprüsünün montajı yapılıp, çelik askıları takılırken, diğer 2 yaya köprüsünün de atölye çalışması bitirilip montaj işi kaldı.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Denizli-Antalya Karayolu’nda Deliktaş Köprülü Kavşağı çıkışındaki yaya üst geçidi ile Denizli-Ankara Karayolu üzerindeki yaya köprüsünde çelik halatları bağladı. Yaya köprülerinde üst bölümlerinin ince kaynak işleri ve aydınlatması işi ise yapılıyor. Diğer 2 yaya üst geçidinin taşıyıcı kolonları ve ana gövdesi de kısa sürede yerleştirilecek. Üst geçitler, çocuk arabası, pazar arabası, bisiklet ve engelli arabalarıyla geçmek isteyenler için rampalı yapılıyor. Yaya üst geçitleri 60 ile 74 metre uzunluğunda 6 metre yüksekliğindedir. Kent estetiğine uygun olacak yaya üst geçitleri, geceleri renkli ışıklar kullanılarak aydınlatılacak.

İSTASYON KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

İhale Tarihi: 01.03.2007

Sözleşme Bedeli: 6.735.000-YTL

Yer Teslim Tarihi: 23.03.2007

İstasyon köprülü kavşak inşaatı, Denizli-İzmir karayolu üzerinde olup, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı trafik aksının ve transit geçişlerin trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Böylece zaman ve mali kayıpların azaltılması sağlanacaktır. İnşaat güzergahı 500 metre, tabliye uzunluğu 161 metre olup, köprü altından geçen yolun yüksekliği 5,5 metredir. Transit yol 2 geliş, 2 gidiş olmak üzere 4 şeritten teşkil edilmiş olup, alt geçit uzunluğu 440 metredir. Sümer Mahallesi Köprülü Kavşağı alt geçidi ile birleşen alt geçidin toplam uzunluğu 840 metredir. İmalatlar devam etmektedir.

SÜMER KAVŞAĞI

İhale Tarihi: 01.03.2007

Sözleşme Bedeli: 6.599.945-YTL

Yer Teslim Tarihi: 23.03.2007

Sümer Mahallesi köprülü kavşak inşaatı da Denizli-İzmir karayolu üzerinde olup, Ahi Sinan ve Çal caddeleri ile transit geçişlerin trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Böylece zaman ve mali kayıpların azaltılması sağlanacaktır. İnşaat güzergahı 500 metre, tabliye uzunluğu 88 metre olup, köprü altından geçen yolun yüksekliği 5,5 metredir. Transit yol 2 geliş, 2 gidiş olmak üzere 4 şeritten teşkil edilmiş olup, alt geçit uzunluğu 400 metredir. İstasyon Köprülü Kavşağı alt geçidi ile birleşen alt geçidin toplam uzunluğu 840 metredir. İmalatlar devam etmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı