REKLAMI GEÇ

Kentsel Dönüşüme Tepki

Kentsel Dönüşüme Tepki

Denizli Belediyesi tarafından Aktepe Mahallesi’nde uygulanması düşünülen ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ mahalle sakinleri tarafından protesto edildi

/ DENİZLİHABER / 2 Ekim 2007 Salı, 00:00

Sabah saatlerinde Denizli Belediyesi önüne gelen yaklaşık 60 Aktepe Mahallesi sakini, ıslık ve alkışlarla Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve projesini protesto etti. Belediye başkanı ile görüşmek istediklerini söyleyerek Başkan Zeybekci’yi belediye önüne çağıran mahalle sakinleri pencereden olup biteni seyir eden belediye çalışanlarına da tepki gösterdi. Aralarından seçtikleri bir gurubu Mahalle Muhtarı Mehmet Örki başkanlığında belediyeye gönderen vatandaşlar, grubun başkanla görüştürülmediğini duyunca ıslıklı, alkışlı protestoya devam etti. Aktepe Mahallesi sakinlerinde Özgür Taş, belediye başkanının planlı projeli bahçeli evlerini yıkarak kendilerine bir daire vereceğini, mahalleli olarak bunu istemediklerini söyledi. Taş, “Biz Aktepeliler olarak mahallemizde kentsel dönüşüm falan istemiyoruz. Biz evlerimizden de yaşantımızdan da mutluyuz. Evlerimizin hepsi planlı ve projeli kanuna uygun. Kaçak kanunsuz işimiz yok. Belediye gelmiş, evlerinizi boşaltın yıkacağım diyor. Biz yeni evde istemiyoruz, evlerimizden de çıkmak istemiyoruz. Bugün bu konu ile ilgili bilgi almadan buradan ayrılmayacağız” dedi.

Muhtara tepki

Belediye önünde toplanan mahalleliyi sakinleştirmeye çalışan Muhtar Mehmet Örki’de vatandaşların öfkesinden nasibini aldı. Kendilerinin başkanla görüştürülmemesinin sebebi olarak gördükleri mahalle Muhtarı Örki’yi yuhalayan mahalle sakinleri, ‘satılmış muhtar sloganları’ attı. Daha sonra belediye önündeki kalabalığın yanına gelen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çalışkan, mahalle sakinlerini sakin olmaya davet etti. Belediye’nin Aktepe Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama gibi bir fikrinin olduğunu ancak bunun kesin olmadığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Çalışkan, “Biz Aktepe Mahallesi’ni yıkacağız demiyoruz. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Biz sizlerle görüşmeden konuşmadan hiçbir projeyi başlatmayız. Ev ev sokak sokak hepinizin isimleri ve listeleri bizde mevcut. Her gün muhtarlığa bir liste asacağız ve listede bulunan vatandaşlarımızı belediyemize davet edeceğiz. Belediye otobüsleri sizi mahallelerinizden alacak. Hepinizle tek tek görüşeceğiz, projeyi anlatacağız, çoğunluğun isteğine göre de bir karara varacağız. Evlerinizle ilgili tüm bilgiler bizde mevcut bu proje uygulansa bile hiç kimseyi mağdur etmeyiz. Mahallede yapılan kapı numaralama işlemi ise tüm kentte yapılan bir işlem. Bu işlemin yapılması evlerinizin yıkılacağı anlamına gelmez” dedi. Daha sonra belediye önünden ayrılan gurup Denizli Valiliğine kadar Gazi Bulvarı üzerinden yürüdü. Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ile görüşen vatandaşlar olaysız dağılarak mahallelerine döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı