REKLAMI GEÇ

Mimarlara tepki

Mimarlara tepki

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, Mimarlar Odası eski Başkanı Süleyman Boz’un, Pamukkale’de yapılan çalışmalarla ilgili olarak hazırlanan rapora ilişkin söylediği ‘Ismarlama olarak hazırlanmıştır’ sözlerine tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Pamukkale’deki Antik Antik Havuz ile Jandarma Havuzu arasında kalan bölgede yapılan çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu meşgul eden tartışmalara, mimarların ardından jeoloji mühendisleri de eklendi. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde, konuyla ilgili yapılan açıklamada, Pamukkale Ören Yeri Sazlık Alanlar ve Su Kaynakları Bilimsel Raporu’nun, ‘Ismarlama olarak bir günde yazılmış bir rapor’ olarak tanımlanması sonrası, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk bir açıklama yaptı. Tunçtürk, raporun 3 yıllık bir çalışma sonrası hazırlandığını belirterek, “Rapor, bir hidrojeolog tarafından hazırlanmıştır. Bu rapor, ancak bir hidrojeolog tarafından eleştirilebilir. Pamukkale’de yapılan çalışmalarda, yöntemi eleştirmek yerine, hazırlanan raporun bu şekilde eleştirilmesi bizleri derinden üzmüştür. Bu tür bir yaklaşım içinde olan insanları, başkalarının eserlerine saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Tunçtürk, Pamukkale’de yapılan çalışmalarla ilgili önerilerini de dile getirdi. Tunçtürk, “Pamukkale, antik özelliği ve termal suyu olmak üzere iki kısımda incelenmelidir. Biz, bu çalışmadaki yöntemin değil su kaynaklarının korunmasının gerekliliğini sonuna kadar savunuyoruz. Yöntem, uzmanlarca belirlenerek hayata geçirilmelidir. JMO Denizli Şubesi olarak önerimiz, saz kökü kaldırma, kırık ve kaynak temizleme işlemlerinin biran önce başlamasıdır. Yoksa, bu haliyle Pamukkale termal sularının geleceği kaderine terk edilecek ve termal suyu ile bir bütün olan Pamukkale güzelliğini yitirecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı