REKLAMI GEÇ

MUMCU TABELASI DİKİLDİ

MUMCU TABELASI DİKİLDİ

Mahalle sakinlerinin “söküldü yerine 6 aydır yenisi dikilmedi”, Belediye’nin ise “Biz sökmedik, çalınmış olmalı” dediği Uğur mumcu Caddesi tabelası, haberimizin ardından belediye ekiplerince dikildi!

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2007 Perşembe, 01:00

Denizlihaber, etkin haberciliği ve geniş okur kitlesi sayesinde bir yanlışın düzeltilmesine yardımcı oldu. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Caddesi’nin isim tabelaları mahalle sakinlerinin iddiasına göre 6 ay kadar önce ortadan kayboldu. Uyarılarına rağmen Denizli Belediyesi ekiplerinin tabelanın yerine yenisini koymadıkları iddialarını “Denizli Belediyesi’nin Kemik Sızlatan Operasyonu” başlıklı haberle duyuran DENİZLİHABER, Denizli Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, DENİZLİHABER’e yaptığı açıklamada, Trafik Şube Müdürü ile yaptığı görüşmelerden sonra tabelanın çalınmış olabileceği kararına vardıklarını, ancak yerine yenisinin dikilmesi talimatını verdiğini dile getirdi.

Başkan Yardımcısının talimatı üzerine Uğur Mumcu Caddesi’nin tabelaları aylar sonra yeniden dikildi.

Alaybeyoğlu’nun talimatıyla yenisi dikilen Uğur Mumcu tabelası ile ilgili olarak Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de ART’de gerçekleştirilen Tartışmasız Programı’nda açıklama yaptı. Uğur Mumcu’nun Türkiye için son derece önemli bir değer olduğunun altını çizen Başkan Zeybekci, “Mumcu’nun adının bir caddeye verilmesi bizim için bir onurdur. Ama Şehit Öğretmen Yusuf Batur konusunda bazı çekincelerim var. Yusuf Batur, saygıyla andığımız bir kişidir. Ama öğrencisi tarafından öldürülmesinden dolayı, adının sıkça anılması toplumun acı hatıralarının gün yüzüne çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden de değişmesi mantıklı olabilir. Biz şimdiye kadar sadece ‘Şeyh Bedrettin Caddesi’nin adını, ‘Müftü Ahmet Hulusi Efendi Caddesi’ olarak değiştirdik çünkü Şeyh Bedrettin’i Denizli ile pek bağdaştıramadık. Onun dışında ‘Devrim, Emek, Barış, Cumhuriyet, Halk’ gibi caddelerin isimlerinin değiştirmeyi de düşünmüyoruz” dedi.

Denizli Belediyesi’nin yaptıracağı okula ‘Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’ adının verileceğini de ifade eden Zeybekci, Necip Fazıl Kısakürek’in Denizli’yle olan ilgisinin ne olduğu sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı