REKLAMI GEÇ

Öğrenciler sanal alemde

Denizli Belediyesi ve kardeş şehir Hollanda’nın Almelo Belediyesi arasında yürütülen proje kapsamında, iki farklı ülkenin ilköğretim okulu öğrencileri internet ortamında görüntülü ve sesli olarak tanıştı.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Almelo’dan Reigershoöste İlkokulu ile Denizli’den Emsan Doğan Demirci İlköğretim Okulu 3-F sınıfı öğrencileri, her iki belediyenin projesine destek verdi. Bu kapsamda Hollanda’nın Almelo Belediye Başkan Yardımcısı Bert Kuiper, Reigershoöste İlköğretim Okulu Müdürü Petra Liliarne Frankena ile beraberindekiler Denizli’ye geldi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz’un önderliğindeki misafirler Emsan Doğan Demirci İlköğretim Okulu’na giderek burada incelemelerde bulundu. Okulun 3-F sınıfından internet ortamında görüntülü ve sesli olarak Almelo’daki okula bağlanıldı. Reigershoöste İlköğretim Okulu Müdürü Liliarne, buradan Almelo’daki öğrencilerinin derslerine katıldı. Daha sonra tüm öğrenciler bilgisayar kamerasının karşısına geçerek sırayla kendilerini tanıttı. Böylece, iki ülkenin minik öğrencileri sanal ortamda buluşarak birbirlerini tanıdı.    

Denizli Belediyesi ve Hollanda’nın Almelo Belediyesi eşleşme programı olarak ‘Atıklar Her Yerde’ projesini yürütüyor. Projede, her iki ülkenin atıkların toplaması, ayrıştırması ve değerlendirmesi çalışmaları diğer kardeş şehrin bilgisine sunuluyor. Projenin ilk adımında ise ilköğretim çağındaki öğrencilerin birbirlerini tanıması yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı