REKLAMI GEÇ

Okul kantinleri denetleniyor

Denizli Belediyesi, ilköğretim ve lise okul kantinlerini denetliyor. Şu ana kadar yapılan 82 denetimde, temizlik ve sağlık karnesi yeterli olmayan 12 kantin işletmecisine uyarı cezası verildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilköğretim, lise ve dengi okulların kantinlerinde denetime başladı. Denetimlerde, açma ruhsatı, sağlık karneleri, genel temizlik, çalışanlarda iş gömleği giymesi, yangın tüpü bulundurması gibi yönetmeliklerle ilgili kontroller yapıldı. Hafta sonuna kadar devam edecek denetimlerde şu ana kadar 82 kantin denetlendi. 70 kantinin belirtilen kurallar içinde faaliyet gösterdiği belirlenirken 12 kantinde ise çalışanların sağlık muayenesi süresine özen göstermediği tespit edildi. Sağlık kontrolü gününü geçirmiş çalışanların bulunduğu kantin işletmecilerine uyarı cezası uygulandı.

Zabıta Müdürü Emin Akbulut, okul kantinlerinin belirli dönemlerde kontrolden geçirildiğini ifade ederek, “Sağlık İşleri Müdürlüğü’yle hafta sonuna kadar tüm okul kantinlerini denetleyeceğiz. Yapılacak 2. denetimlerde ise uyarıda bulunulanların eksikliğini gidermemesi durumunda ceza vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı