REKLAMI GEÇ

Paralarını alamayınca çatıya çıktılar

Paralarını alamayınca çatıya çıktılar

Denizli Belediyesi’ne ait Üçler Beldesi’nde bulunan 800. Yıl Toplu Konutları’nda çalışan işçiler, taşeron firmadan paralarını alamayınca eylem yaptı. Çınar Meydanı’nda toplanan işçiler, haklarını aramak için boş bir binaya çıkarak intihara teşebbüs etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2008 Cuma, 01:00

Denizli Belediyesi’ne ait Üçler Beldesi’nde bulunan 800. Yıl Toplu Konutları’nda çalışan işçiler, ikinci kez eylem yaptı. İlk olarak Kurban Bayramı’nda paralarını alamadıkları için belediye önünde 2 gün eylem yapan işçiler, kendilerine verilen çeklerin karşılıksız çıkmasıyla ikinci kez belediyenin önüne geldi.

Belediyede, kendilerini dinleyecek bir muhatap bulamayan işçiler, Yeni Cami önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup, önce İstiklal Caddesi’nde yolu trafiğe kapattı, ardından da iki işçi haklarını alabilmek için Çınar’da bulunan boş binanın çatısına çıktı.

Uzun süre çatıda intihar etmek için bekleyen iki işçi, daha sonra polisin kendilerini ikna etmesiyle aşağıya indi. Sadece paralarını alabilmek için böyle bir eyleme başvurduklarını belirten işçiler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman da tartışma yaşandı.

Olay yerine gelen Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da işçiler ile görüşerek onları ikna etmeye çalıştı. Uzun süre, işçilere, yapılan eylemin yasal olmadığını anlatan Erkan, polislere intihar için binaya çıkan işçilerin indirilmesi talimatını verdi.

Verilen emir sonrasında şahıslar ile görüşen polisler, A. Ö. ile Y. Ç.’yi ikna etti. Şahıslar, yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakılırken, diğer çalışanlar da Denizli Belediyesi ile görüşmek üzere olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı