REKLAMI GEÇ

Pazarda siyah poşete yasak

Denizli Belediyesi, kentte atık plastiklerden elde edilen siyah naylon poşetlerin kullanımını yasakladı. Yapılan denetimlerle siyah naylon poşet kullananlar uyarılırken, vatandaşlar ve esnaf da bilgilendirildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarcı ve esnafları bilgilendirmek ve siyah naylon poşet kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlere başladı. İlk olarak Kaleiçi Pazaryeri’ndeki pazarcı esnafı denetlendi.

Ekipler denetimlerde, ‘siyah naylon poşetler atık plastiklerden elde edildiği için kanserojen madde içeriyor. İnsan sağlığına zararlı olan siyah naylon poşetlerin kullanımı yasaklandı. Daha sağlıklı bir çevre ve toplum için kurallara uyulması konusunda sizlerden siyah poşet yerine beyaz poşet kullanmanızı istiyoruz’ şeklinde pazarcı esnafını ve alış veriş yapan vatandaşları uyardı. Bu arada, esnafın büyük bir kısmının siyah poşet kullanmadığı ortaya çıkarken 4 esnaf ise kullandığı siyah poşeti kaldırdı.

Zabıta ekiplerinin, kent içindeki tüm pazaryerlerinde denetimlerini sürdürüp esnaf ve halkı siyah poşet kullanımının zararları konusunda bilinçlendireceği kaydedildi.

Zabıta Müdürü Emin Akbulut, siyah naylon poşetlerin atıklardan elde edilmesi sonucu kanserojen madde taşıdığını, özellikle gıda maddelerinin bu renkte poşetlerle taşınmasının sağlık açısından risk taşıdığını söyledi. Akbulut, hem esnafın hem de vatandaşların siyah poşet kullanmaması konusunda zabıtaya yardımcı olmasını istedi.

Bu arada gerekli bilgilendirme ve denetimlerin ardından söz konusu siyah poşet kullananlara yasal işlem yapılıp ceza kesileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı