REKLAMI GEÇ

Provokasyon tartışması

Provokasyon tartışması

7 aydır evlerine girmeyi bekleyen ve buna karşılık evlerinin ne zaman teslim edileceğine dair sağlıklı bir bilgi alamayan Denizli Belediyesi 800. Yıl Konutları mağdurları provoke edilmiş! İddianın sahibi Başkan Zeybekci. Zeybekci’nin bu sözlerine tepki gösteren DP İl Başkanı sert konuştu!

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, aylardır evlerine girmeyi bekleyen, buna karşılık konutların kendilerine teslimiyle ilgili net bir yanıt alamayan 800. Yıl Konutları mağdurlarının uzun süren bekleyişin ardından yaptıkları eylemlere ilginç bir yorum getirdi. Eylemler sonrası Denizli Belediyesi 800. Yıl Konutları mağdurlarına Horoz Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile seslenen Başkan Zeybekci, “Provokasyona gelmeyin!” dedi. 29 Ekim 2007’de teslim edilmesi gerektiği halde bitirilemeyen konutların mağdurları için Halk Bankası’na ödedikleri kredi taksitleri borçlarından doğan faizleri sildirdiklerini ifade eden Zeybekci, Kasım 2007- Mart 2008 döneminde kredilerini ödeyenlere de kira yardımı yapacaklarını duyurdu. Zeybekci’nin buna karşılık gazeteye verdiği demecinde konutların ne zaman teslim edileceğine ilişkin bir tarih yer almadı.

CHP İl Başkanı Kavak “İnsanları tahrik etti’

Başkanın provokasyon açıklamasına ilişkin Denizlihaber’e konuşan “Belediye başkanı yapmış olduğu işi ağzına yüzüne bulaştırmıştır. İnsanları mağdur edip sokakta bırakmıştır. Vatandaşlara bir yazı veriyorlar. Vatandaşlar yazı üzerine Halk Bankası’na başvuruyor ve faizlerin alınacağı cevabı alıyor. Belediye başkanlığı makamı ciddi bir makamdır. Devlet adına hareket etmek zorundadır. Vermiş olduğu sözleri yerine getirmek zorunda olan Denizli Belediye Başkanı’dır. Hak sahibi olan hiçbir kimseye provoke ettiği iddiasıyla hak sahipliğini öteleyemez. Aynı durumda kendisi olsaydı ne yapacaktı acaba? Burada bu insanları bu hale getiren belediye başkanının ta kendisidir. Bu sebepten dolayı esas provokatör belediye başkanıdır ve insanları tahrik etmiş durumu bu raddeye kadar taşımıştır. Edindiğimiz bilgiye göre belediye paralarının, karayollarında harcandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Karayolları üzerinde yapılan ve Cankurtaran’a doğru uzanan işlerin Denizli Belediyesi görevi dışına çıktığı herkesçe biliniyor. Belediye harcamalarını, yurttaşlara verdiği sözü yerine getirmek için yapmalıdır. Belediye başkanı olurken Denizli-Tavas karayolunu yapma sözü vermemiştir. Belediye araçlarının orada çalıştığını görmekteyiz. Denizli Belediyesi’nin devlet karayolu üzerinde masraf etmesi demek, halkın emlak vergisi su vergisinden toplanan paraların oraya harcanması demektir” diye konuştu.

DP Başkanı Bakırsoy “Onlar bunu mu hak etti?”

Açıklamayı nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, 800. Yıl Konutları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizerken, asıl provokasyonu yapanın Başkan Zeybekci olduğunu ileri sürdü. 800. Yıl Konutları hak sahipleri için “Onlar, Belediye Başkanı şahsında Denizli Belediyesi ve hükümete güvenmenin bedelini ödüyorlar. Oradaki dar gelirli insanlar, konut sahibi olabilme hayaliyle kurdukları hayal dünyasının yıkılmasının mağduriyetini yaşıyorlar. Onlar tepkilerini dile getiriyorlar” diye konuştu. Bakırsoy, yalnız hak sahiplerinin değil projedeki taşeron firmalar ve firmada çalışan işçilerin, dolayısıyla Denizli Belediyesi’nin mağduriyete sokulduğunu da iddia etti.

İşçilerin alacakları için Denizli Belediyesi içinde yapmak istedikleri eylem sonrası polis marifetiyle binadan çıkarılmalarını anımsatan DP İl Başkanı Bakırsoy, “Mağdurların Denizli Belediyesi’nden polis zoruyla uzaklaştırılması, Belediye Başkanı’nın o insanların sıkıntısını, dertlerini anlama ihtiyacı hissetmemesi, mağduriyeti telafi etmek yerine zor kullanmayı tercih etmesi bir provokasyondur” dedi.

Başkan Zeybekci’nin “Denizli hak ettiğini alacak” sloganıyla hizmete başladığının altını çizen Bakırsoy, “O insanlar bunu mu hak etti?” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı