REKLAMI GEÇ

Ramazan etkinliklerinde esnafa gündüz cezası

Kaleiçi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği tarafından Denizli Belediyesinden ramazan ayı boyunca kiralanan Bayramyeri Meydanında, gündüz stant açan esnafa kapatma cezası verildi. Meydanda bulunan ve gündüz saatlerinde satış yapan esnaflara sabah saatlerinde zabıta ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde uyarıda bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2007 Cuma, 00:00

Kaleiçi Güzelleştirme Derneği tarafından ramazan ayı boyunca Denizli Belediyesinden kiralanan, Bayramyeri Meydanın ramazan ayı boyunca Denizli halkına eski ramazanları yaşatacak. Çok sayıda esnafın yer aldığı meydanda sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Polis ve zabıta eşliğinde meydana gelen Denizli Belediyesi ekipleri, meydanda bulunan birçok stantı kapatmak istedi. Gıda satan yerlerin gündüz saatlerinde de satış yapmasına tepki gösteren belediye, esnaflara stantları kapatın uyarısında bulundu.

Yaşanan duruma ise meydanda stant açan esnaflar tepki gösterdi. Kendilerinin yeri Denizli Belediyesinden değil, Kaleiçi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nden aldığını belirten esnaflar, kendilerine yapılan uyarı ile dükkanlarını gündüz saatlerinde kapattıklarını söylediler.

Denizli Belediyesinin stantlara olan tepkisinin sebebi ise gıda satan esnafların ulu orta yerde gündüz saatlerinde satış yapmaları ve vatandaşların oruç tutması. Bir diğer önemli sebep ise bazı stantların eski ramazanları yansıtmaması ve mekana uygun olmaması olduğu açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı