REKLAMI GEÇ

Sevgi elinden ilginç proje

Denizli Belediyesi Sevgi Eli, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Projeyle, mobilya ve beyaz eşya satan işyerleri, ‘eskisini getir, yenisini götür’ kampanyasıyla gelen eski eşyaları, Sevgi Eli’ne bağışlayıp ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Denizli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Eli Mağazası, Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçirerek ihtiyaç sahiplerinin yarasını sarmaya devam ediyor. Hayırseverlerin bağışladığı kullanılmamış ya da kullanılabilir durumdaki ev eşyası ve giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Sevgi Eli, beyaz eşya ve mobilya satışı yapan işyerleriyle proje geliştirdi. Projede, işyerlerinin başlattığı ‘eskisini getir yenisini götür’ kampanyasıyla alış-veriş yapılarak mağazaya getirilen eski eşyalar, Sevgi Eli aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye başladı. Böylece, yeni beyaz eşya ya da mobilya alan vatandaşlar, işyerleri sahipleri ve Sevgi Eli, kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyor.

İlk destek Murat Center’dan

Sevgi Eli’nin hayata geçirdiği projeye ilk destek mobilya alanında faaliyet gösteren Murat Center firmasından geldi. Mağazada, yeni mobilya alarak eski mobilyalarını mağazaya getiren bir müşterinin eski eşyaları Sevgi Eli aracılığıyla ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Sevgi Eli melekleri, söz konusu şirkete giderek mobilyaları yükleyip ihtiyaç sahibinin evine götürdü.

Türkiye’ye örnek olabilecek projeyi hayata geçiren Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Sevgi Eli kurulduğundan bugüne mobilya ve beyaz eşya alanında büyük sıkıntı yaşandığını, ihtiyaç sahiplerinin 2. el koltuk ihtiyaçlarını temin etmekte zorlanıldığını söyledi. 2. el eşya değişimi yapan işyerlerinin projeye destek vermesiyle bu sıkıntının aşılmaya başlandığı ifade eden Zeybekci, ‘İhtiyaç sahiplerini, bu ihtiyaçlarından dolayı 1–2 ay süreyle bekletmek zorunda kalıyorduk. Kendi aramızda 2. el mobilya değişimi yapan ve çeşitli kampanya yapan mobilyacılarla görüşüp o 2. elleri buraya alabilir miyiz acaba dedik. Bugün ise buna başladık. Murat Center bizden önce böyle bir teklifi sundu. Eski eşyaları bizler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Beyaz eşya satan işyeri sahipleri de bizlere destek sözü verdi’ dedi.

Murat Center Mağaza Müdürü Taner Kuru da, şirket olarak değişik kampanyalar düzenlendiğini fakat sosyal içeriği nedeniyle bu kampanyanın daha farklı bir anlam taşıdığını belirtti. Başlatılan kampanyayla müşterilerin yenisini alarak eskisini verdikleri eşyaları Sevgi Eli’ne bağışladıklarını kaydeden Kuru, ‘Denizli Belediyesi’nin bu projesine aracılık etmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Sosyal sorumluluğun gereği olarak insanlara yardım etmek bizleri ayrıca çok sevindiriyor’ dedi. Sevgi Eli sorumlusu Münevver Tekin de, proje hakkında tüm mobilya ve beyaz eşya mağazalarını bilgilendireceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı