REKLAMI GEÇ

Su için yarışacaklar!

Denizli Belediyesi, küresel ısınma ve yaşanması muhtemel su sıkıntısı konularında çocuk ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla yarışma düzenliyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Denizli Belediyesi, küresel ısınma, dünya ve Türkiye’de yaşanması muhtemel su sıkıntısı konularında çocuk ve gençleri bilinçlendirmek ve çözüm üretmeye yönlendirmek amacıyla yarışma düzenliyor.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenleyeceği yarışma, ilköğretim okulu birinci kademe (1.2.3.4.5. sınıf), ikinci kademe (6.7.8. sınıf) ve lise (1.2.3. sınıf) öğrencileri olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Yarışmaya katılacak öğrencilerde daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması şartı aranacak.

Öğrenciler, yarışma projelerini metin olarak ya da resim olarak sunabilecek. Metin olarak hazırlanacak çalışmalar, beyaz çizgisiz dosya kâğıdına arka yüzleri kullanılmadan hazırlanıp, kağıdın sağ alt köşesine de proje sahibinin, adı soyadı, doğum tarihi, okulunun adı, sınıfı ve numarası, ilköğretim okulu öğrencisinin okul müdürü ile sınıf öğretmeninin adı ve soyadı ile açık adresi mutlaka yazılacaktır. Resimle sunulacak çalışmada ise yarım resim kâğıdı kullanılacak. Arka yüzün sağ alt köşesinde metin çalışmasındaki gibi bilgiler yer alacak.

Öğrencilerin en geç 10 Mart 2008’ne kadar projelerini okul müdürlüklerine teslim edecek. Buradan Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne gönderilecek projeler, Denizli Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyon tarafından değerlendirilip dereceye girenler belirlenecek.

Denizli Belediyesi, 22 Mart 2008 Dünya Su Günü’nde düzenlenecek törenle dereceye giren öğrencilere ödüllerini verecek. Ödüller ise, her kategoride 1. olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, 2. öğrencilere dijital kamera, 3. öğrencilere ise dijital fotoğraf makinesi olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı