REKLAMI GEÇ

SÜPER KORUMAYA VİZE ÇIKTI

SÜPER KORUMAYA VİZE ÇIKTI

Denizli Belediye Meclisi’nin Cuma günü gerçekleştirilen toplantısında, Başkan Zeybekci’nin, yakın silahlı koruma sayısının 8’e çıkarılması kabul edildi. CHP Grubu, maddenin kabulüne dair yapılan oylamada, çekimser oy kullandı. Başkan “tehdit mi alıyorsunuz?” sorusuna “hayır” yanıtını verdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2008 Cuma, 01:00

Denizli Belediye Meclisi’nin, 7 Mart 2008 Cuma günü yaptığı oturumunda, dikkat çeken bir gündem maddesi görüşüldü. Bu madde, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin güvenliği için alınacak önlemlere ilişkin ödenek talebini içeriyordu. Gündem maddesinde Zeybekci’nin 1 olan yakın koruma sayısının 4’e yükseltilmesine, ayrıca konutunun korunması içinse 4 güvenlik görevlisine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Özel güvenlik şirketlerinden alınacak 7 korumanın da silahlı olacağı da vurgulanırken, silahların temini konusunda da ödenek istendi.

Tehdit mi var?

Başkan Zeybekci’nin son dönemlerde ölüm tehdidi aldığı ve bu nedenle yakın çevresinin ısrarıyla güvenlik tedbirlerinin arttırılması yönünde karar aldığı iddia ediliyor. Zeybekci, göreve geldiği ilk aylarda eşi Ayşen Zeybekci’nin başını açarak 23 Nisan törenlerine katılmasından dolayı radikal İslamcı yayın organları tarafından hedef gösterilmiş, aynı dönemde projeleri hakkında Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan bir demeci yüzünden de “Kemalistlerle iş birliği yapıyor” iddiasıyla “işbirlikçi” ilan edilmişti. Söz konusu yayınların ardından uzun süre tehdit telefonları alan Başkan Zeybekci, o dönemde benzer bir güvenlik önlemine gerek duymamıştı.

Tıpkı Erdoğan gibi

Konuşma üslubu, çıkışları ve yaklaşımlarıyla, Necip Fazıl Kısakürek sohbetlerinde tanıştığı ve daha sonra yakın dost olduğu Başbakan Erdoğan’a benzetilen Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, tıpkı Erdoğan gibi alışılmışın dışında bir güvenlik çemberine sahip olacak.

57. Hükümet’in Başbakanı Bülent Ecevit döneminde 130 civarında olan başbakanlık yakın koruma sayısı Başbakan Erdoğan’ın göreve gelmesiyle birlikte iki katına çıkarılmıştı. Başbakan Erdoğan’ın şu an 270 civarında yakın koruması bulunuyor. Korumalar 3 vardiya halinde 24 saat esasıyla görev yapıyor. Erdoğan’ın hem Başbakanlık konutu hem de İstanbul’daki konutu da yoğun güvenlik önlemleri ışığında bir koruma ordusu tarafından korunuyor.

Devletten değil özel şirketten!

Bir başbakan gibi 24 saat esasıyla korunacak olan Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin can güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle, devletten koruma desteği talebinde bulunmak yerine özel güvenlik şirketlerine başvurması da dikkat çeken ayrı bir nokta.

Hukuka değil silaha mı güveniyor?

CHP Meclis Üyesi Avukat Zafer Gönenç, toplumun gözü önündeki bir kişinin kendisini tehdit eden bir unsur karşısında hukuk yollarını tercih etmek yerine silahlı korumalar edinmesinin yanlış olduğunu belirtiyor. Gönenç, konuyla ilgili itirazlarını Belediye Meclisi’nde dile getirdi. Bir kentin ikinci adamı konumundaki belediye başkanını korumanın, devletin görevi olduğunu belirten Gönenç, Zeybekci’ye yönelttiği ‘Bir tehdit mi alıyorsunuz’ sorusuna da ‘Hayır’ yanıtını aldı.

Kimler nasıl korunuyor?

Denizli Valisi Hasan Canpolat’ın iki yakın koruması bulunuyor. Korumalar birer gün arayla görev yapıyor. Valilik Binası girişinde 2 polis memuru, konutta ise 1 polis memuru gün boyunca nöbet tutuyor. Her bakanın koruma kadrosunda yaklaşık 20 polis memuru görev alıyor. Ancak bakanların yakın koruma sayısı ikiyi geçmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın güvenliğini İstanbul Emniyet Müdürlüğü sağlıyor. Topbaş yaklaşık 2 kişilik bir polis ekibi tarafından korunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlik şirketinden tahsis edilmiş başkanlık koruma kadrosu yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı