REKLAMI GEÇ

Tüp satışına sıkı takip

Tüp satışına sıkı takip

Denizli Belediyesi, tüp patlamalarının önüne geçmek için ruhsatlı satış yerlerini ve korsan satış yaptığı belirlenen bakkalları denetledi. 16 bakkala ve ruhsatı olup mevzuat hükümlerine uymadan faaliyet gösteren 3 işyerine para cezası verildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2008 Cumartesi, 01:00

Denizli Belediyesi, tüp patlamalarının önüne geçmek için ruhsatlı işyerleri ile korsan satış yapan bakkalları denetledi. Tüp satış ruhsatı olmayan 16 bakkal ve ruhsatı olup mevzuat hükümlerine uymadan faaliyet gösteren 3 işyerine 150’şer YTL para cezası kesildi.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden oluşan 9 kişilik 3 ayrı denetim ekibi, son dönemlerde meydana gelen patlamaların kentte de yaşanmaması amacıyla 55 mahalledeki tüm bakkallar ile tüp satış ruhsatı bulunan işyerlerini kontrol etti. Bakkallar tek tek dolaşılırken girişte ve içerde tüp bulunduran 16 bakkala yasal işlem yapıldı. Ekipler, bakkallarda tüp satışının yasak olduğunu belirterek her bir bakkal için Kabahatler Kanunu’na göre 150 YTL para cezası kesti. Diğer ekip ise tüp satış ruhsatı bulunan işyerlerini denetledi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı mevzuat hükümlerine göre 500 kilonun üzerinde tüp bulunduranlar tespit edildi. İşyerlerindeki tüpler sayılıp kilosuyla çarpılarak 500 kilo üzerinde tüp bulunduran işyerleri için yine 150 YTL para cezası kesildi. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, kentte tüp patlaması olmayışının gelecekte de olmayacağı anlamına gelmediğini bunun için de tüp satışının sürekli kontrol altında tutulacağını söyledi. Akbulut, bakkallarda tüp satmanın yasak olduğuna dikkat çekerek bu konuda bakkal sahiplerini uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı