REKLAMI GEÇ

Üçgen Bölgesi’nde kentsel dönüşüm

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Üçgen Bölgesi’nde uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm projesinin, sivil toplum kuruluşlarından, derneklere, iş adamlarından mimarlar, mühendislere kadar toplumun her kesiminden ortak karar çıkmasıyla uygulamaya geçeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2007 Cuma, 01:00

Aralarında Mimarlar Odası, Babadağ Sanayici ve İş Adamları, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği gibi birçok sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu Danışma Kurulu, Denizli Belediye Meclis Salonu’nda toplantı yaptı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş de toplantıya katıldı. Toplantıda, İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır, İzmir, Ankara ve çok az bölümü Antalya karayolunu kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Dayanır, danışma kurulunun bilgisine sunulan projenin İzmir Karayolu’nun Üçgen Kavşağı’ndan Zafer Katrancı Köprülü Kavşağı’na kadar, Ankara Karayolu’nun Dokuzkavaklar Kavşağı’na kadar, Antalya Karayolu’nun Deliktaş Köprülü Kavşağına kadar olan kısmı ve Kirişhane Mahallesi’ni kapsadığını söyledi.

Projenin ‘Olsun mu olmasın mı’ aşamasında bulunduğunu ifade eden Dayanır, “Denizli Belediyesi, her konu da olduğu gibi bu projede de ben yaptım oldu anlayışıyla değil birlikte bir karar alınmasını benimsedi. Proje 2 milyon metrekare alanı kapsamaktadır. Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı çalışmada bu bölgede yoğunluğun azaltılarak planlama yapılması öngörülmektedir. Yılsonuna kadar bitirip sonucunu belirlememiz gerekir” dedi.

Ortak karar alınmalı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, toplumun tüm kesiminden ortak karar çıkmasıyla projenin hayat bulacağını söyledi. Plan hakkında, yetki belediyede olsa da ortak kararın gerekliliğini ifade eden Başkan Zeybekci, “Bu proje, bizim için çok önemlidir. Belediye olarak bunu ilan ettik, yapılaşmayı kendimiz yapacağız gibi bir düşüncemiz yok. Bu nedenle danışma kurulu toplantılarında tüm kurumların görüşlerini beklentilerini alıyoruz. Bizler, bir daha seçilme kaygısıyla hareket etmeyeceğimizi söyledik. Bu nedenle, meclis karar alırsa bizlerde bunun siyasi riskini almaya hazırız” dedi. Daha sonra, sivil toplum kuruluşları görüş ve önerilerini aktardı. Denizli Belediyesi, söz konusu kentsel dönüşüm projesiyle, mevcut otogar, gar ve bu alanda kalan yolların genişletilmesi ile çevre düzenlemesinde büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı