REKLAMI GEÇ

ÜCRETİNİ ÖDE YASAĞI İHLAL ET

Denizli Belediyesi, park ihlallerinin önlemediği cadde ve sokaklarda metal parayla çalışan Parkomat cihazı koyup park parası toplayacak. Trafik keşmekeşliğinin bir anlamda legalleşeceği uygulamada yarım saat için 2, bir saat için 4, iki saat için ise 8 YTL ücret alınacak, 2 saati aşan parklarda araç bağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Denizli Belediye Meclisi, şehirdeki trafik yoğunluğuna çare bulamayınca, yol kenarlarına park eden araçları bir gelir kaynağı haline çevirme kararı aldı. Meclisin aldığı karara göre; Denizli’de parkomat sistemine geçilecek ve yol kenarlarına park eden araçlardan saatlik ücret alınacak.

Denizli Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu’nun meclise bu konuda sunduğu raporda, şehir merkezindeki araç trafiğinin yoğun ve otopark ihtiyacının üst düzeyde olduğu belirtilerek, gelişigüzel park etmenin önüne geçilemediği ve insanlara adil park etme imkanı sağlanması için 7 cadde ve sokak ile Üçgen ve Bayramyeri bölgelerinde parkomat sistemine geçilmesi gerektiği ifade edildi. Denizli Belediye Meclisi’nde görüşülen komisyon raporu, muhalefetin ret oyuna karşın 25 evet oyuyla kabul edildi.

Nerelerde uygulanacak?

Parkomat uygulamasına geçilmesi ile birlikte, Mimar Sinan, Enverpaşa, Eski Sarayköy, Şehit Albay Karaosmanoğlu, Hastane ve Saltak Caddeleri ile Şehit Şükrü Sokağı, Bayramyeri ve Üçgen Mevkii’nde, İş Bankası’nın olduğu bölgeye park eden araç sahipleri ücret ödeyecek.

Ücret nasıl olacak?

Ücretli yol kenarı otoparklarında, kış mevsiminde 08.00-18.00, yazın ise 08.00-19.00 saatleri arasında, yarım saat için 2, bir saat için 4, 2 saat için 8 YTl ücret tarifesi uygulanacak. Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve Türkiye’de bazı Büyükşehirlerde örneklerini gördüğümüz parkomat uygulamasında, 2 saati aşan parklarda ise araçlar bağlanacak.

Otopark mafyası türer mi?

Parkomatların, bunları belediye adına işletecek kişi veya kurumlara kiraya verilecek olması özellikle muhalefetin sert eleştirilerine yol açtı. CHP’liler bu durumun otopark mafyasını özendireceği uyarısında bulunarak, uygulamanın yasal olmadığını ileri sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı