REKLAMI GEÇ

VE ULAŞTIRMA İHALESİ İPTAL EDİLDİ

VE ULAŞTIRMA İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Denizlihaber, ihaleden sonra devir yöntemiyle otobüs işletmesini alan AKP’li yöneticinin iflas ettiğini yazmıştı. Dün Belediye Meclisi oturumunda konuşan Osman Zolan, ihaleyi fesh ettiklerini açıkladı. Zolan, gerekçe olarak da otobüs firmasının iflasını gösterdi ve 50 otobüse de icra yoluyla el koyduklarını açıkladı. Şehir içi otobüs taşımacılığı ücretlerine de zam yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2008 Çarşamba, 01:00

İflas birinci ağızdan doğrulandı

Denizlihaber, 21 Ocak tarihli haberinde manşetten, ihaleden bir yıl sonra Çelikkol’un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı şirketten devir yöntemiyle şehir içi otobüs taşımacılığı işletmesini alan AKP’li Yönetici Halil Karakaya’nın şirketinin iflas ettiğini duyurmuştu. Karakaya’nın iddiaları reddettiği haber, kent gündemine bomba gibi düşerken, dün toplanan Denizli Belediye Meclisi’nde gerçekler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan’ın ağzından döküldü.

Belediye ihaleyi fes etti

Zolan, Denizli Belediyesi’nin ulaştırma ihalesini tek taraflı fesh ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak ise hizmeti sunan şirketin iflasını gösterdi. Oturuma başkanlık yapan Başkan Yardımcısı Zolan, şirketin iflasının ardından özel şirketler tarafından 19 otobüse el konulduğunu açıklarken, belediyenin 3 milyon YTL’lik alacağı nedeniyle ise 50 otobüse icra yoluyla el koyduğunu duyurdu. Zolan ihalenin tekrar gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Muhalefet tavrını koydu

Belediye Meclisi’nin CHP Grubu’ndan Zafer Gönenç söz alarak Denizli Belediyesi’nin birincil görevleri arasında bulunan bu hizmetin özelleştirilmesine başından beri karşı olduklarını hatırlattı. Bu nedenle yanlışın neresinden dönülürse kardır mantığıyla belediye yönetiminin erdem göstermesi gerektiğini vurgulayan Gönenç, “Denizli Belediyesi bu erdemi gösterip bundan böyle bu hizmeti kendi vermelidir” dedi. Gönenç’in ihalenin fiyaskoyla sonuçlandığına yönelik sözleri ise AK Partili sıraların tepkisine yol açtı.

Fatura ‘Vatandaş’a yansıtıldı

Denizli Belediye Meclisi, iflasın da neden olduğu ulaşım zamlarını da görüştü. Yapılan oylamada şehir içi öğrenci taşıma ücreti 55 Yeni Kuruş’tan 65 Yeni Kuruş’a, sivil taşıma ücreti ise 75 Yeni Kuruş’tan 90 Yeni Kuruş’a yükseltildi. Yeni tarife 15 Nisan’dan itibaren uygulamaya konulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı