REKLAMI GEÇ

Yaya üst geçitleri tamam

Denizli Belediyesi, kenti Ankara ve Antalya’ya bağlayan şehirlerarası karayollarında 4 yaya köprüsü yapımını tamamlama aşamasına geldi.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Denizli-Ankara Karayolu’nda 2, Denizli-Antalya Karayolu’nda da yine 2 tane olmak üzere toplam 4 adet olarak ihale edilen yaya köprüsü yapımını tüm hızıyla sürdürüyor.

Deliktaş Köprülü Kavşağı çıkışındaki yaya üst geçidinin montajında köprü trafiğe kapatıldı. Gerekli trafik ikaz ve uyarı levhaları ile güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından montaja başlandı. Köprünün 74 metre uzunluğundaki yol geçiş bölümü çelik halatlarla 2 vince bağlandı. Vinçler 6 metre yüksekliğindeki taşıyıcı kolanlara gövdeyi yerleştirdi. Ardından görevliler gövdeyi kolonlara çelik bloklarla bağladı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, yaya köprülerinin rampa sistemi esas alınarak yapıldığını, bunun da engelli araçları, pazar arabaları, bisikletler ve çocuk arabalarının rahat geçişlerini sağlayacağını söyledi.

Çalışmaların ay sonu bitirilmesinin planlandığını ifade eden Çınar, şöyle dedi: ‘Acıpayam Asfaltı üzerindeki 1. yaya üst geçidinin montajını tamamlamak üzereyiz. Üstgeçitlerimiz 60 ile 70 metre boyunda olup tamamı da bütün yayaların rahatça kullanımını sağlayacak şekilde rampalı olarak düzenlendi. Özürlülerin, pazar alışverişi yapanların Pazar arabalarının, çocuk arabasıyla geçeceklerin, bisikletlilerin kısacası yolun karşısına geçecek yaşlı ve genç herkesin kullanabileceği şekildedir. Yaya üst geçitlerini ilk etapta aciliyet arz eden 4 yerde yapıyoruz. Şuanda 2 üst geçidin montajı devam ediyor. Diğerlerinin ise atölyede çalışmaları yapılıyor. Haziran ayı sonunda tümünü bitirmeye gayret edeceğiz. Umarız karayolu üzerinde gördüğümüz kazalar da bundan sonra olmaz, son bulur. Denizlimize ve Denizli’de yaşayan tüm insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi.

Denizli Belediyesi, 2’si Emniyet Müdürlüğü yakını ve Deliktaş-Fatih Köprülü kavşakları arasında kalan bölgede, diğer 2’si ise İmam Hatip Lisesi önü ile Karabay Kavşağı yakını olmak üzere 4 yaya köprüsünü inşa ediyor. Yaya üst geçitleri 60 ile 74 metre uzunluğunda olacak. 6 metre yüksekliğindeki yaya köprüleri, kent estetiğine uygun olacak. Ayrıca Üst geçitler geceleri renkli ışıklar kullanılarak aydınlatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı