REKLAMI GEÇ

Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi açıldı

Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi açıldı

Denizli Belediyesi’nin, çocukların boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde değerlendirmesi amacıyla başlattığı bilgi evi ve kurs merkezi zincirine bir yenisi daha eklendi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2008 Salı, 01:00

Denizli Belediyesi’nin, ilköğretim çağındaki çocukların boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde değerlendirmesi ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları amacıyla başlattığı bilgi evi ve kurs merkezi zincirine bir yenisi daha eklendi. Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi, eğitime açıldı. Kurs merkezinin açılışına, Vali Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, başkan yardımcıları ve çok sayıda daire müdürü ile öğrenciler katıldı.

İl protokolü açılış öncesi kurs merkezi sakinleri çocuklarla tek tek ilgilendi. Başkan Zeybekci açılışta yaptığı konuşmada, çocukların eğitimi söz konusu olduğunda tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Zeybekci, “Çocuklar, bu ülkenin geleceğidir. Bu nedenle çocukların eğitimine ayrı bir önem veriyoruz. Onların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi için kurs merkezi ve bilgi evi projemize devam edeceğiz. Tabiî ki bu başarı sadece belediyenin değildir. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Valiliğimiz bizlere destek veriyor. Bundan sonra Meska’ya bilgi evi açacağız. Denizli’nin uygun olan her yerine bu merkezlerden yapacağız. Çocuklarımız böylece, boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde en iyi şekilde değerlendirecek. Ayrıca bu merkezlerimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz için güvenli ortamda internet erişim merkezi de bulunuyor” dedi.

Vali Canpolat da, eğitim alanında devam eden bu projelerin tüm kurumlara örnek olduğunu söyledi. Bilgi evlerinin, çocukların eğitimi, geleceğe hazırlanması, gençlerin de zamanını en iyi şekilde değerlendirmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Canpolat, “Bu hizmet çok güzel bir hizmettir. Hem belediyelerin eğitime katkısı açısından hem de gençlerin ve çocukların zamanını iyi değerlendirmesi açısından son derece güzel bir çalışmadır. Bu tür projelere bizler de desteğimizi vereceğiz” dedi. Daha sonra, vali Canpolat, başkan Zeybekci Milli Eğitim Müdürü Oğuz ve başkan yardımcıları kurdeleyi keserek bilgi evini hizmete açtı. Başkan Zeybekci ve vali Canpolat, sınıfları tek tek dolaşarak çocuklarla sohbet ederek hikaye kitapları hediye etti.

Öğrenciler, düzenli sınıflarda ve sağlıklı koşullarda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği deneyimli eğitimci kadrosuyla, okul dışı boş zamanlarını kötü alışkanlıklardan uzak durup en iyi şekilde değerlendiriyor. Burada, eksiksiz ve doğru ödev yapmanın teknikleri öğretilip, planlı ve düzenli çalışma alışkanlığı kazanan öğrenciler, bilgi eksikliklerini giderip, zamanı iyi kullanıp testler çözerek gelecekteki sınavlarına hazırlanıyor. Denizli Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi’nde ayrıca, bilgisayar, internet, drama, İngilizce, müzik etkinliği, eğitici ve öğretici filmler, dönem sonu etkinlikleri ve inceleme, araştırma gezileri de düzenleniyor. Öğrenciler, kütüphane, oyun salonundan dilediği kadar yararlanabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı