REKLAMI GEÇ

Yeşil alanlar arttı

Yeşil alanlar arttı

Denizli Belediyesi, 2007’de, 380 bin kışlık, 380 bin de yazlık olmak üzere, binlerce çiçek ve fidanı atıl alanlara dikerek, 458 bin metrekare yeşil alan oluşturdu.

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Belediyesi, kentte yaşayan vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. 2007’de, 380 bini kışlık, 380 bini de yazlık olmak üzere toplam 760 bin çiçek ve binlerce fidan dikilerek atıl duran 458 bin metrekare alan, yeşil alana dönüştürüldü. Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşillikler içinde bir Denizli oluşturmak, çocukların sağlıklı, yeşili bol alanlarda oynayıp büyümelerini sağlamak, büyüklerin de bol oksijenli alanlarda zamanını değerlendirmesi için park ve bahçe yapımına büyük önem verdi. Mevsimsel özelliklerine göre, menekşe, hercai, çuha çiçeği, şebboy, portakal nergisi, papatya, kasımpatı ve lale gibi 760 bin çiçeği, park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarına dikilerek bu bölgeler adeta birer çiçek bahçesine çevrildi. Kaderlerine terk edilen, geceleri insanların geçmeye korktuğu yerler, atıl duran ve görüntü kirliliği oluşturan alanlar da, çiçekler ve binlerce fidan dikilerek, insanların içinde spor yaptığı, dinlendiği, kuşların öttüğü ve ördeklerin yüzdüğü yeşil alanlara dönüştürüldü. 2007 yılı sonuna gelindiğinde kentin yeşil alan miktarı 2 milyon 107 binden 2 milyon 565 bin metrekareye ulaştı.

2007’de toplam park sayısı 343’e çıktı.

Bu arada, çevre belde belediyelerinde yaşayan vatandaşlar da unutulmadı. Hallaçlar’da 1, Gümüşler’de 2, Gökpınar’da 1, Kayhan’da 1 ve yine Göveçlik’te 1 basketbol ve voleybol sahası yapılarak çocukların ve gençlerin sokak aralarında, trafiğin içinde spor yapmaları önlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı