REKLAMI GEÇ

YG 21 Kadın Meclisi’nden çevre eğitimi

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, okullarda çevre eğitimini aralıksız sürdürerek 114 öğrenciyi daha gönüllü çevreci yaptı.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

YG 21 Kadın Meclisi Çevre Komisyonu üyesi hanımlar, geçen yıl ilköğretim okulları 4. sınıf öğrencilerine yönelik başlattıkları çevre eğitimini bu öğretim yılının sonuna kadar sürdürecek.

Çevre Komisyonu Başkanı Nazife Doğan ve beraberindeki kadınlar, Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu’na giderek okulun 4. sınıf öğrencilerine çevre eğitimi verdi. Doğan, çevre temizliği konusunda çocukların büyüklerden daha etkili ve duyarlı olduğunun söyledi.

Çocukların küçük yaşta çevre bilincine sahip olmasıyla gelecekte daha temiz ve sağlıklı bir dünyanın ortaya çıkacağını ifade eden Doğan, ‘Bir başka dünya bir başka Denizli yok. Bizler çevremizi temiz tutmayıp kirletirsek bizden sonra gelen nesillere yaşanacak yer bırakmamış oluruz. Bu nedenle hepimizin çevre temizliği konusunda yapabileceği bir şeyler var. Yerdeki bir çöpü almak ya da çöpü atanları uyarmakla işe başlayabiliriz. Sizlerden isteğimiz, çevrenize karşı daha duyarlı olmanızdır’ dedi.

Daha sonra 114 öğrenci hep bir ağızdan çevre andını söyleyerek, gönüllü çevreci oldu. YG 21 Kadın Meclisi üyeleri, her çevreciye üzerinde gönüllü çevreci yazan tişörtler dağıttı. Çocuklar tişörtleri giyerek okul ve çevresindeki çöpleri temizledi. Eğitimin diğer okullarda devam edeceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı