REKLAMI GEÇ

Zabıtadan ekmek denetimi

Denizli Belediyesi, ekmeklerin sağlıklı koşullarda üretilip belirtilen koşullarda muhafaza edilerek satışa sunulması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediye sınırları içinde kalan 55 mahalledeki tüm ekmek satış yerleri (bakkal, büfe, market, unlu mamuller gibi) ile fırınları sabah erken saatlerden başlayarak düzenli denetliyor.

Zabıta Ekipleri, önceki gün ekmekle ilgili tüm satış yerlerini yeniden denetlemeye başlandı. 2 haftada 55 mahallenin elden geçirileceği denetimlerde, ekmeklerin hijyenik koşullarda üretilerek işyerinin içindeki ekmek dolaplarında muhafaza edilmesi durumunda satışına izin verilecek. Bozuk ve kırık kasalarla taşınan, işyerleri önüne bırakılan, işyeri dışındaki depolara yerleştirilen ve iyi muhafaza edilmeyen ekmeklere ise el konularak işyeri sahiplerine de yasal işlem yapılacak. Ayrıca ekmek satış noktalarında, ekmeklerin gramajları tartılarak eksik gramajla fazla fiyattan satış yapanlara da ceza kesilecek.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, gerekli hijyenik şartları yerine getirmek koşuluyla bakkal, büfe market, unlu mamuller gibi iş yerlerinde ekmek satışı yapılabildiğini söyledi. Hijyenik şartların yanında belirlenen birim fiyat üzerinde kesinlikle ekmek satışı yapılamayacağını ifade eden Akbulut, ‘Ayrıca ekmekler, mutlaka ekmek dolaplarında, dolaplar da işyeri içerisinde olacaktır. Söz konusu dolapların temiz olmasına azami dikkat gösterilecektir.Amaç Denizli insanına en temiz en sağlıklı ve en ekonomik ekmeği sunabilmektir. Bunun içinde özellikle zabıtalarımız olmak üzere belediyenin ilgili birimleri titizlikle çalışmaktadır’ dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı