REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ’NİN BAŞBAKAN MANEVRASI

ZEYBEKCİ’NİN BAŞBAKAN MANEVRASI

Denizli Belediyesi’nin yaptırdığı 800. Yıl Konutları’nın 2007 Ekim ayında tamamlanması gereken bölümünde yaşanan gecikme, çok sayıda üyeyi mağdur etti. İddiaya göre üyeler Başbakan önünde eylem hazırlığındaydı. Zeybekci’nin bir gün önce yaptığı açıklama eylemi engelledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte benzer zamanlarda başlattığı 800. Yıl Toplu Konut Projesi etaplar halinde sürüyor. Bir kısmı yerleşime açılan bir kısmı da 2007 Ekim Ayı’nda hak sahiplerine teslim edilecek olmasına rağmen tamamlanamayan toplu konut projesi az daha hafta sonu Türkiye gündemine oturuyordu.

İddiaya göre çok sayıda hak sahibi yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi konusunda seslerini duyurma planı yapıyorlardı. Konutlar için Halk Bankası’ndan kredi kullanan hak sahipleri, Ekim’den bu yana hem kredi taksiti hem de ev kirası ödemekte zorlanan hak sahipleri, birçok defa Denizli Belediyesi yetkililerine başvurarak durumlarını sordu. Belediyeden Halk Bankası’ndaki kredileri için borçlarının durdurulacağı yanıtını alan ancak geçen zamanda bir gelişme olmadığı nedeniyle umutsuzluğa kapılan hak sahipleri çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği gün kalabalık bir protesto yapmakta buldu.

Bir kısım hak sahibinin diğer 800. Yıl Konutları üyelerine ulaşarak eylem düşündükleri ve katılım bekledikleri haberlerinin yoğunluk kazandığı bir süreçte iyi bir zamanlama yapan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, olası bir eylemi engelledi.

Başbakan Erdoğan’ın Denizli programını açıklamak için geçtiğimiz Cuma bir basın toplantısı yapan Zeybekci, bu arada 800. Yıl Konutu Hak Sahipleri’ne seslenerek, Halk Bankası ile anlaşmanın sağlandığını, borçlara faiz uygulanmayacağını açıkladı.
 

Başkan Zeybekci’nin Başbakan Erdoğan’ın Denizli programına yönelik açıklaması sırasında yaptığı bu çıkışı, bazı çevrelerce “akıllı bir çıkış” olarak değerlendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı