REKLAMI GEÇ

ZOLAN’A ONUR MADALYASI

ZOLAN’A ONUR MADALYASI

Başkan Zolan’ın Karahasanlı Mahallesi’nde yaptığı Azerbaycan – Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı İLESAM’ın onur madalyası ile taçlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2017 Pazar, 13:12

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan Karahasanlı Mahallesi’nde yaptırdığı Hocalı Soykırımı Anıtı ve Azerbeycan – Karabağ Farkı, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından görmezden gelinmedi.

Denizli’deki Uluslararası Yaren Şairler Şöleni finalinde İLESAM tarafından Türk Dünyası Onur Madalyası ile ödüllendirilen Zolan, Türkiye’de bu madalyayı alan ikinci kişi oldu.

ÖDÜLÜ ALAN 15’NCİ KİŞİ
Büyükşehir belediyesinin  bu yıl üçüncü kez düzenlediği Yaren Şairler Şöleni final gecesi ile sona erdi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve çok sayıda davetli katıldı. Geceye İLESAM tarafından Başkan Osman Zolan’a verilen “Türk Dünyası Onur Madalyası” damgasını vurdu. Yurtdışı, Orta Asya ve Türk dünyasında emek verenlere İLESAM tarafından verilen özel ödülün daha önce dünyada 13, Türkiye’de ise sadece Prof. Dr. Tuncer Gülensoy’a verildiği belirtildi. Başkan Osman Zolan’a verilen ödülün Denizli’de hayata geçirdiği Azerbaycan-Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı nedeniyle olduğu açıklandı.

ZOLAN: SOYKIRIM UNUTULMASIN
Madalyayı İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’dan alan Başkan Zolan, “Böyle işler yapmak bizim vazifemiz. Biz geçmişimize sahip çıkmak, Türk dünyasında bir ve beraber olabilmek, kardeşlerimize destek olabilmek adına aynı zamanda bu zulmü unutturmamak adına böyle bir çalışma yaptık” dedi. Hocalı’da bebeklerin, çocukların vahşice katledildiğini anlatan Başkan Zolan, “Oradaki kardeşlerimiz tamamen kuşatıldılar, aç bırakıldılar. Ama dünyadan ses çıkmadı. Katliam gerçekleşti ve maalesef cenazeler bile ortalıkta kaldı. Bu bir insanlık suçuydu, vahşetti. Bu katliam unutulmasın istedik. . Bu çok ağır bir madalya. Gerçekten büyük bir onur” dedi.

DENİZLİ ŞİİRE DOYDU
Denizli’yi iki gün boyunca şiire doyuran Denizli Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni finalinde 18 şair şiirlerini okudu. Konuk sanatçı Zekai Tunca’nın yer aldığı şiir şöleni ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Şölen kapsamında düzenlenen programlarda ise Hayati İnanç ve Mehmet Nuri Parmaksız’ın katıldığı “Hayata Şiirden Bakmak” konulu konferans düzenlendi. Bunun yanında lise ve dengi okullarda 24 ayrı oturumda şiir ve edebiyatın konuşulduğu etkinlikler yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı