REKLAMI GEÇ

Güney Belediyesi ile İŞKUR işbirliği

Güney Belediyesi ile İŞKUR işbirliği

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Güney Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 11:33

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun tarafından imzalanan protokol ile İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara belediye nezdinde hizmet sunulması hedefleniyor.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, protokolle işverenlerin işgücü ihtiyaçlarının karşılanması ile Güney halkının doğru iş ve alanlara yönlendirilmesinin sağlanacağını, bu işbirliğiyle işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunulabileceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun da, verilecek hizmetin kurumlar arası işbirliğinin üst seviyede olduğu Denizli’de örnek bir uygulama olacağını, iş arayanların yerelden hizmet alması suretiyle işsizliğin giderilmesine büyük katkı sağlanacağını belirtti.

İmzalanan protokolle, Güney Belediyesi tarafından görevlendirilecek bir personele e-İŞKUR yazılım programı eğitim verilecek. Eğitim alan belediye personeli, iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu almak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi faaliyetleri yerine getirecek.

Yorumlar

Necati TAHAL   -  Bağlantı 5 Haziran 2014, 13:30

Sayın İŞKUR Müdürümüz Feridun GİRESUN’a Belediyelerimiz ile yapmış olduğu protokolle hizmetin yerele kadar götürülmesi ve istihdam yaratma girişimleri taktire değerdir. Kendilerine teşekkür ve şükranlarımı ifade etmek isterim.Saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı