REKLAMI GEÇ

Güney, göçü tersine çevirmek istiyor

Güney, göçü tersine çevirmek istiyor

Denizli’nin Güney İlçesi’nde nüfusun her yıl gerilemesini göçe bağlayan Belediye Başkanı Halil Ayhan, kamu yatırımlarının eksikliğinden yakındı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2014 Salı, 11:38

Denizli’nin köklü ancak merkeze uzak ilçelerinden olan Güney’de mart ayında göreve gelen Ak Partili Belediye Başkanı Halil Ayhan, ilçenin nüfusunun her yıl azalmasından yakındı.

 BAŞKANIN FORMÜLÜ VAR
Bir dönemler şehir ve kır nüfusunun 15 bin dolayında olduğu Güney’de, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şu anda 11 bin 206 nüfus bulunuyor. İlçenin göçten dolayı nüfus kaybettiğini belirten Belediye Başkanı Halil Ayhan, göçü tersine çevirmenin formülünün kamu yatırımlarından geçtiğini söyledi.

 YATIRIM GELMEYİNCE…
İlçede hastane bulunmamasının büyük sıkıntı olduğunu dile getiren Ayhan, “Bunun gibi kamu yatırımları eksik olduğu ve insanlarımız hizmete kolay ulaşmak istediği için ilçeyi terk ediyorlar. Amacımız öncelikli olarak kamu yatırımlarını eksiksiz hale getirmek. Ardından özel yatırımı davet ederek iş sahaları yaratmak istiyoruz. Yıllardır göçle kan kaybeden Güney’in nüfusunu ve üretimini artırmak istiyoruz” dedi.

 MUHALEFETTE KALDIK
Kamu yatırımlarının eksikliğini de ilçe belediye başkanlarının hep muhalefette kalan partilerden seçilmesine bağlayan Ayhan, “Muhalefette kalmak Güney’e çok şey kaybettirdi, bu arayı kapatıp hızla ilçemizi geliştirmek istiyoruz. Çünkü üretken Güney halkı, ilçesinin kalkınmasını istiyor, biz de bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

rıfat   -  Bağlantı 31 Temmuz 2014, 09:25

onun mualefetle alakası yok başkan.afyon dinar ilçesi yıllardır muhalefet ama yapılan yatırım hiç bir dönemde yapılmadı başkan saffet acar bi şekilde ilçeyi güzelleştirdi.demekki kafayı çalıştırınca oluyor.para olunca bende güzelleştiririm her yeri önemli olan imkanları zorlamak..

Acı gerçek!..   -  Bağlantı 31 Temmuz 2014, 08:12

Sayın Başkanım,Acı gerçeği itiraf etmiş, ne yazık ki insanlarımız bendensin değilsin diye cezalandırılıyor,bu durum ne hakka ne de adalete yakışıyor…

Mehmet Karapekmez   -  Bağlantı 29 Temmuz 2014, 22:04

Belediye başkanlarına sosyoloji ve ekonomi okuma mecburiyeti getirilmeli ki sebeplerle sonuç ilişkilerini karıştırmasınlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı