REKLAMI GEÇ

Başkanın ‘acil servis’ isyanı

Başkanın ‘acil servis’ isyanı

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Devlet Hastanesi acil servisinde bazı hemşire ve tıp teknisyenlerinin halka kötü davrandığını, sırada vatandaş beklerken çay kahve içtiğini iddia edip, yetkilileri göreve çağırdı. Hastane başhekimi Zeki Ayaydın ise, “Bir kez oldu, bir daha olmaz” açıklamasını yaptı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 11:04

Honaz Devlet Hastanesi acil servisinde bayram öncesi yaşanan bazı olaylar, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nu isyan ettirdi. Arife günü acil servise giden hastaların, hemşire ve tıp teknikerlerinin kendilerine sert davrandığını, dışarıda sıra beklerken içeride çay içtiklerini ve vatandaşla ilgilenmediklerini iddia etmeleri Devecioğlu’nu kızdırdı.

“VATANDAŞ BEKLERKEN ÇAY-KAHVE İÇTİLER”
Yazılı açıklama yapan Devecioğlu, AK Parti iktidarının sağlıkta devrimler yaptığını,ancak bu değişimi özümseyememiş sağlık personelinin bulunmasının üzücü olduğunu ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:
“Honaz Devlet Hastanemizinacil servisinde görev yapmakta olan hemşire ve acil tıp teknisyenlerinin, maalesef bu düzenlemeleri kabul etmez nitelikte vatandaşlarımıza karşı tutum ve tavır içerisinde olmaları, hastalarımıza sözle sert ifadeler kullanmaları, vatandaşımızın yasal hakkı olan hizmeti vermekten uzak durmaları, hastalarımızın koridorlarda muayene sırası beklerken görevli personelin odalarında keyfi bir şekilde çay, kahve, meşrubat, kuruyemiş vb şeyler ile vakit geçirmeleri, bizleri derinden yaralamaktadır.”

“YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
Bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını belirten Devecioğlu, yetkilileri göreve çağırırken, “Hiçbir vatandaşın, hiçbir kurum ve kuruluşta mağduriyet yaşamaması ve yasal haklarını kullanmaları noktasında hassas olacağımızı bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

“MÜNFERİT OLAY”
Devecioğlu’nun iddialarına Honaz Devlet Hastanesi Başhekimi Zeki Ayaydın ise olayın sürekli yaşanmadığını, münferit bir olay olduğunu söyledi. Denizlihaber’in telefonla ulaştığı Dr. Ayaydın, “Olaydan üzüntü duyuyoruz. Sayın başkanımızla görüştük, ardından personelimizle toplantı yaptık. Bu konudaki hassasiyetlerimiz zaten yüksek. Gerekli uyarıları yaptık, takip ediyoruz. Bir daha böyle olay olmaması için çok büyük özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

müge   -  Bağlantı 4 Ağustos 2014, 16:08

8 saat mesai yapan kurumlarda bile personel dinlenme molası verir.acil servisler 24 saat görev yapılan yerlerdir.o an çay içen personel dinleniyor olabilir.hastalara bakmak için sadece 1 doktor ve poliklinik hemşiresi yeterli değil mi?onlar yerindeyse diğerleri neden dinlenemesin…..

Optimist   -  Bağlantı 2 Ağustos 2014, 13:44

Sevgili Devrim rumuzlu kardeşim. Tabii ki bir Belediye Başkanı hastanenin kurum amiri değildir ama o ilçenin yada ilin Şehr-i Emini’dir. Bölgesinde halkının karşılaştığı sorunları, sıkıntıları gidermek yada önlemek adına her türlü çabayı gösterecektir. Buna acil servislerde meydana gelen bu gibi olaylarda dahildir. Bizler orada sorumlu arkadaşlarımızı dinlenmesin demiyoruz. Ama mesele gayet açık ve nettir. Hesap ta verilecektir.

MESUT TÜRKOĞLU   -  Bağlantı 2 Ağustos 2014, 10:25

BELKİDE ACİLDE Kİ SANİYELİK MÜDAHALELERLE HAYATA TUTUNUYOR BAZEN İNSANLAR… KENDİNİ BİLMEZ GÖREVLİLER KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ… ACİLLER ÇEKİRDEK ÇİTLETİLECEK YERLER DEĞİL…

DEVRİM   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 19:02

BELEDİYE BAŞKANI HASTANENİN KURUM AMİRİ DEĞİLDİR AHMET HAKAN HOCAM ÖNCE BUNU Bİ ÖĞREN.BAŞHEKİM SİZE HESAP VERMEK ZORUNDA DA DEGİLDİR.AYRICA OLUR OLMADIK ŞEYLER İÇİN ACİL SERVİSE GELEN HASTALAR ACİL ÇALIŞANLARINI YORDUĞU İÇİN KUSURA BAKMAYIN ACİL ÇALIŞANLARI MAKİNE DEĞİL TABİKİ DİNLENECEK İHTİYAÇ MOLASI VERECEKLRDİR.

Ahmet Hakan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 18:29

Sn. Başhekim, toplantıyla olayı örtbas edemezsiniz, Açın soruşturmayı, Hastanede 24 saat çekim yapan kameralarınız var, izleyin o gün insanların nasıl mağdur edildiğini, eğer personeliniz keyf yapmaya gelmişse 657’de cezalar ve cezayı gerektiren haller sayılmış, verin cezayı, Kurum amiriniz olan Belediye Başkanının otoritesine boyun eğip personele sözle haddini bildirmeye çalışıyorsanız daha basit, istifa edin.

erkan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 16:25

sürekli yaşanmıyor mu…. apandisim patladığında süt iç geçer dedi kendine doktor diyen acil doktoru özel hastaneye zor yetiştim allah o doktora insanlık nasip etsin.

erkan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 16:22

öğrenmişler bir münferit olay. ne zaman gitsek aynı vatandaşa bağırıp kendileri köşede çay kahve içerler.

ÖRT BAS   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 14:27

Sayın hastane başhekimi bu olayda adı geçen personeline soruşturma açman gerekir. Bir toplantıyla kapatamazsın neymiş bir daha olmazmış! Sen görevini yerine getir. Yapman gereken ilgili personeline soruşturma açmandır. Ha açmıyorsan sen de görevini yerine getirememiş oluyorsun demektir. Yediğiniz paraları helal sanmayaın göreviniz neyse layıkiyle yerine getirin. Binlerce insan orda memur olmak için bekliyor!!!!

alican kaya   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 13:23

belediye başkanı bunu gördüyse şimdi muhalif millet vekili alıp götürür gen soru verir sağlık bakanına

ENGİN   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 13:08

ÖZELLEŞTİRELİM BENCE HATTA BELEDİYELERE BAĞLANSIN HASTANE POSTANE OKULLAR HİÇ DEVLET KURUMU KALMASIN HEPSİ YEREL YÖNETİME BIRAKILMALI. O ZAMAN DÜZELİR BELKİ !!!!!!!!! :))))

Mehmet Ali MAVİ   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 12:43

Türkiye’nin ne yazık ki kötü bir gerçeği devlet kurumunda çalışan insanların bu tutumları. Gelen insanlar düşmanlarıymış gibi devletin bütün kurumlarında halkı aşağılıyan, hakaret eden memurlarla dolu. Düzelmesini ümit ederiz.

hüso   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 12:28

bu sağlık çalışanlarının halka verdiği hizmet kalitesini artırmak istiyorsak mutlaka sağlık müfettişleri daha fazla denetim yapmalıdır. Denetim derken yola çıkılmadan biz geliyoruz haberiniz olsun diye hastane yönetimine haber verilmemelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı