REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Honaz’a asırlık alt yapı

Büyükşehir’den Honaz’a asırlık alt yapı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin Honaz’da sürdürdüğü alt yapı yatırımlarını inceledi. Honaz merkezinde bu yatırımlarla alt yapı sorununun tamamen biteceğini belirten Başkan Zolan, ilçenin asırlık alt yapıya kavuşacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 11:51

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (DESKİ) Honaz’da hayata geçireceği alt yapı çalışmalarını inceledi.

Honaz merkezdeki Haydar ve Yeni Mahalle ile başlayan inceleme gezisine Başkan Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu katıldı.

honaz-alt-yapi-3

Denizli Büyükşehir DESKİ’nin ilçede yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Zolan, “Honaz Merkez Haydar ve Yeni Mahalle’nin alt yapısıyla ilgili yoğun bir çalışma devam ediyor. İçme suyu ve kanalizasyon hatları baştan aşağı yenileniyor” dedi.

Bölgenin eğimli olması nedeniyle yağışlarda büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi amacıyla bu mahallelerimize yağmur suyu hatları da inşa ediyoruz” diyerek, çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağını, bu çalışmayla Honaz merkezin tamamında altyapı sorununun biteceğini söyledi.

honaz-alt-yapi-1

ASIRLIK ALT YAPI
Honaz’ın Kızılyer Mahallesin’de de altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Zolan, “Buradaki alt yapı çalışmamız bittiğinde Honaz Belediyesi de üst yapı çalışmalarını tamamlayacak. Honaz, 100 yıl sonrasına hizmet verecek alt yapıya kavuşmuş olacak. Buraya geldiğim zaman kendimi Denizli merkezinde hissediyorum. Honaz hem sanayi, hem öğrenci, hem de üreten bir ilçe. Her türlü güzelliği içinde barındıran çalışkan insanların olduğu bir yer. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Turgut Devecioğlu ile birlikte hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

honaz-alt-yapi-2

DEV YATIRIMLAR
Honaz merkezindeki Haydar ve Yeni Mahalleye 15 bin metre kanalizasyon hattı, 13 bin metre içme suyu hattı ile 7 bin 500 metre yağmur suyu hattı döşenecek. İlk defa kanalizasyon hattı ile tanışan Kızılyer Mahallesi’ne ise 16.500 metre kanalizasyon hattı ve 15.000 metre içme suyu hattı inşa edilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin Kocabaş ve Gürlek Mahallesi’nin yıllardır süren su çilesine son vermek için başlattığı çalışma kapsamında ise 11 bin metre içme suyu hattı, 2.000 metreküplük içme suyu deposu ve 2 adet içme suyu sondaj kuyusu hizmete girdi. Çalışmanın tamamlanmasıyla Gürlek ve Kocabaş’ın artık su sorununu çekmeyeceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı