REKLAMI GEÇ

Honaz’da bayram kutlamalarına gölge düştü

Honaz’da bayram kutlamalarına gölge düştü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Honaz’da gerginlik çıktı. CHP İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri ile AK Parti ilçe teşkilatından olduklarını söyleyen bir grup arasında balon dağıtma gerginliği çıktı. Devreye polis girdi, taraflar sakinleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2017 Pazar, 16:36

Honaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında gerginlik yaşandı.

CHP İl ve Honaz İlçe Kadın Kolları üyeleri tarafından çocuklara bayrak ve balon dağıtıldığı organizasyon, balonlarda bulunan parti amblemi nedeniyle gerginliğe yol açtı.

AK Parti ilçe teşkilatından olduklarını söyleyen bir grup ile CHP’liler arasında balon dağıtımı nedeniyle tartışma başladı. Olaya belediye zabıta ekiplerinin de dahil olduğu önü sürülürken, durum polise intikal etti. Polisin müdahalesinin ardından taraflar karakola götürüldü ve ortam sakinleşti.

BAŞSORGUN: “ENGEL OLMAYA HAKLARI YOK”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara bayrak ve balon dağıtmak istediklerini belirterek, “Daha otobüsten inerken, parkın önüne tek sıra olan zabıta ekipleri bizi alana almamak için bir hayli çaba harcadı. Alana girdikten sonra da bayrak ve balon dağıtmaya başladık. Ancak, AK Partili olduklarını söyleyen bir grup ve zabıtalar müdahale etti. Gerekçeleri ise balonlarda CHP ambleminin olması. Biz balonları dağıtmayacağımızı söylememize rağmen müdahaleleri devam etti, arbede yaşandı. Sonra polis geldi ve gerginlik bitti” dedi.

KARACA: “SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM”
CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Karaca, “CHP İl Kadın Kollarımız ve ilçe kadınlarımız tarafından Honaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Bayrağı ve balon dağıtımı yapılırken kendisini Honaz AKP teşkilatında olduklarını beyan eden bir grup ve zabıta görevlileri tarafından tartaklanarak dağıtım engellemeye çalışılmıştır. Saldırıya uğrayan yol arkadaşlarıma geçmiş olsun. Saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum.Ulusal bayramlarımıza tahammül göstermeyen bu anlayışı vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.

DEVECİOĞLU: “ÇOCUK BAYRAMINDA SİYASET OLMAZ”
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise çocuk bayramında siyaset yapılmaya çalışılmasının anlamsız olduğunu söyledi. CHP’lilerin parti amblemli ve “Hayır” yazılı balonları dağıtmak istediğini, durumun polise bildirilmesiyle de CHP’lilerin karakola götürüldüğünü belirten Devecioğlu, “Kendilerinin yarattığı bir gerginlik, saldırı söz konusu değil. Üstelik, çocuk bayramında siyaset yapmak, provokasyondur” dedi.

Yorumlar

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 24 Nisan 2017, 13:12

Milli bir bayramda parti amblemi bulunan balon yerine,üzerinde Türk Bayrağı olan balonla girilmeliydi.doğrusu budur.milli Bayramlar birlik olma günüdür.Gerginliğe gerek yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı