REKLAMI GEÇ

15 bin dönüm araziyi sulamak için kuyular açıldı, elektrik bağlanmıyor

15 bin dönüm araziyi sulamak için kuyular açıldı, elektrik bağlanmıyor

Honaz ile Kaklık sınırları arasında kalan 15 bin dönüm arazinin sulanması için vatandaşlar devletin izniyle 5 kuyu açtırdı. Ancak, izni veren devlet, kuyulara 3 aydır elektrik bağlamıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2017 Cuma, 10:49

Honaz’ın Kocabaş, Gürlek ve Kaklık mahalleleri ile Çal’ın Belevi, Çal Çakırlar mahallelerinin bulunduğu havzada yer alan 15 bin dönüm tarım arazisinde bol miktarda su bulunmasına rağmen, sulu tarıma geçilemedi.

Denizli’den Kaklık istikametine giderken Ankara Asfaltı’nın sol tarafında bulunan 15 bin dönüm tarım arazisinde kuru tarım yapılıyor. Bölgede arazisi bulunan vatandaşlar, bir süre önce Devlet Su İşleri’nin (DSİ)koordinatörlüğünde 5 ayrı bölgede sondaj yaptırıp su kuyusu açtırdı. 3 ay önce ilgili mercilere başvuruda bulunuldu ve kuyulara elektrik bağlanması talep edildi.

Bölgede arazileri bulunan Mustafa Çelik, “Kuyular da bol miktarda su var. 15 bin dönüm araziyi sulayabilecek kapasitede olan kuyulara elektrik bağlanmadığı için henüz sulu tarıma geçilemedi. Oysa tarım arazilerinin yakın bölgesinde mermer ocakları var. Ocaklarda elektrik bulunuyor. Nedenini bilemediğimiz bir şekilde hala kuyulara elektrik verilmiyor. Asırlardır arpa ve buğday dışında tarım ürününün ekilemediği bu kıraç topraklar sulanmaya başladığında bereket fışkıracak, insanların yüzü gülecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı