REKLAMI GEÇ

Güvenli gıdayı öğrendiler

Güvenli gıdayı öğrendiler

Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliği ile 250 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirdiği “Güvenilir Gıda Eğitimi” tamamlandı. Katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2017 Çarşamba, 11:13

Sertifika törenine Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Güney Ege Kalkınma Ajansı adına Emrah Balkan, Honaz Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Kasım İncekara, hahalle muhtarları ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, ilçede bulunan gıda satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik yılda en az bir kez denetimlerin yapıldığını belirterek, “Denetimlerde 5996 sayılı kanun uyarınca mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor. Bu denetimler esnasında mevzuata aykırı durumlar tespit edilerek, gerekli düzeltici faaliyetleri uygulatmak ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla belirlenen eksikliklerin giderilmesi amacıyla toplu bir çalışma gereği duyulmuştur. Honaz’da bulunan 340 kayıtlı satış ve toplu tüketim işletmesinin mevzuata uyum düzeyini artırmak adına GEKA’ya proje teklifi sunuldu, proje kabul görerek eğitim çalışmaları yapıldı” dedi.

19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında büfe, market, kahvehane, lokanta, yemekhane ve kasap gibi birçok farklı işletme grubundaki vatandaşlara eğitimlerin verildiğini anlatan Erkaya, “Eğitim süresinde 250 katılımcıya yaptıkları işlerle ilgili gıda mevzuatı kanun ve uygulamaları, iş güvenliği, hijyen ile ilgili bilgiler, HACCP – İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi bilgileri anlatıldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 250 kursiyere sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı