REKLAMI GEÇ

Sulu tarım ekonomiyi güçlendirir

Sulu tarım ekonomiyi güçlendirir

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Denizli’de sulu tarım potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, sulu tarıma geçmenin milli gelirin artması anlamına geleceğini söyledi. Acu, Honaz Pınarbaşı sulamasının yüzde 75’inin tamamlandığını da açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2017 Çarşamba, 15:26

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Denizli’deki sulu tarım potansiyeli ve yürütülen projelerle ilgili açıklama yaptı.

Denizli’de sulu tarım potansiyelinin yüksek olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Sulu tarım, daha çok ve çeşitli ürün yetiştirmeye imkan verdiği gibi, birden çok ekime de olanak sağlıyor. Kuru tarım yapılan alanlarda topraktan yılda bir kez ürün alınırken, sulu tarım alanlarında bu 3’e çıkıyor” dedi.

“SULU TARIMLA DAHA FAZLA GELİR ELDE EDİLECEKTİR”
Denizli’de yapılan baraj, gölet ve sulama projelerinin sulu tarıma geçişte önemli faktörler olduğunu anlatan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, bu yatırımların bölgede katma değeri yüksek ürünlerinin yetiştirilmesini sağladığını kaydetti.

Yapımı devam eden ve yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlanan Honaz Pınarbaşı sulaması ile 15 bin 520 dekar zirai arazi tamamen damlama sulama ile modern bir şekilde sulanabileceğini anlatan Acu, “Honaz Pınarbaşı sulaması muhtevasında 4186 m CTP boru ve 33884 m HDPE boru olmak üzere toplam 38070 m sulama hattı bulunmaktadır. Projede toplam 4186 m CTP boru, 28500 m’si muhtelif çapta HDPE boru olmak üzere toplam 32686 m borunun döşenme işlemi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 5384m uzunluğunda muhtelif çaplarda HDPE boru ve 354 adet çeşitli sanat yapısı yapılacaktır” dedi.

Honaz Pınarbaşı sulamasının 2017 sulama sezonunda işletmeye açılmasının hedeflendiğini dile getiren Acu, “Projenin tamamlanması ile 2016 fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 18 milyon lira katkı sağlayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı