REKLAMI GEÇ

“Hiç ranzada yatamadım, son arzum budur”

“Hiç ranzada yatamadım, son arzum budur”

Honaz’ın Kocabaş mahallesinde oturan 90 yaşındaki Hörü Fidan, bu yaşına kadar hiç ranzada yatıp uyumadığını, tek isteğinin bu olduğunu söyledi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2017 Salı, 11:02

Üç çocuk 7 torun sahibi Hörü Fidan, 25 yıl önce eşi Mehmet Fidan’ı kaybetti. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Hörü Fidan’ın üç oğlundan biri vefat etti. Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde eşinden kalan ahşap bir evde yalnız yaşayan Hörü Fidan’ın bakımını ise, 59 yaşındaki oğlu Halil Fidan yapıyor.

1400 TL emekli maaşı alan Halil Fidan, oğluna düğün yapmak için bankadan kredi çekmiş ve her ay eline 700 TL para kalıyor. Bu koşullarda da annesinin bakımını yapmakta zorlanınca Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’ndan 1 yıldır yürüme güçlüğü çeken yaşlı annesi için yardım istedi, tekerlekli sandalye talebinde bulundu.

Devecioğlu talimatı verdi, Hörü Fidan’a tekerlekli sandalyesi teslim edildi.

RANZA VE BEZ İSTEDİ
Tekerlekli sandalyesine kavuşan Hörü Fidan öyle bir talepte bulundu ki, duyanlar çok etkilendi. 90 yıllık ömrü boyunca hiç ranzada uyumadığını söyleyen Hörü Fidan, “Yıllarca yer yatağında uyudum. Şimdi tahtadan yatağım var. O da çok eski. Oğlum sık sık çivisini çakıyor ama sürekli arıza veriyor. Hayatım boyunca hiç ranzada yatmadım. Ölmeden önce rahat bir yatakta uyumak istiyorum” dedi.

Hörü Fidan, yaşlılığı nedeniyle idrarını da tutamaz hale geldiğini belirterek, “Oğlumun maddi durumu da kötü. Tek isteğim ranza ile altıma tutmak için bezdir. Hayırseverler ranza ve bez verirlerse onlara dua ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı